Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)
  • Főoldal
  • Zene
  • Rock
  • InterYou a Signals from Hyperionnal: "A kemény metál a Földön tart."

InterYou a Signals from Hyperionnal: "A kemény metál a Földön tart."

Offmedia- 2015.11.10. 09:20
257
Sokszor halljuk azt, hogy hazánkban egyre kevesebb zenekar van, pedig vannak, csak elbújnak. Úgy, mint a Signals from Hyperion is. A zenekar pár éve azzal a céllal alakult, hogy a tagok - több bandához hasonlóan - kizenéljék magukból azt, ami bennük van. A srácok zenéjében a dallamosabb, szinte már popos elemek keveredtek a keményebb metálhangzással. Ahogy teltek az évek, a visszajelzések alapján a munka egyre izgalmasabb lett, a végeredményt pedig ti is hallhatjátok.
 

signalsofhyperion1110

A zenekar tagjai: Fésüs Norbert (dob), Hegedűs Menyhért (gitár, samplerek) és Léh György (ének).

 

Ha három mondatban kellene bemutatni a bandát, mit mondanátok magatokról? Honnan jött az együttes neve? Mit jelent számotokra?

A kemény metál azért van, hogy a Földön tartson. A űr-hangzás, hogy elrepítsen onnan. A dallamok pedig azért, hogy összekössék a kettőt.

A zenekar nevét csak később, néhány szám megírását követően találtuk ki. Magyarul "Jelek a Hyperion-ról". A Hyperion a Szaturnusz egyik holdja, egy elég szabálytalan kinézetű bolygó. Ez egyrészt utal a zenei szabályok áthágására, másrészt reflektál a space-es hangzásvilágunkra. Az hogy jeleket küldünk, számunkra azt jelenti, mintha egy idegen, de érdekes világból szólnánk az emberekhez - tehát valami új hangon próbálnánk kommunikálni. Plusz szeretjük a csillagokat!

 

Milyen zenét játszotok?

Erre nehéz egy szóval válaszolni: talán progressive/melodic/electro metálnak lehetne nevezni. Amúgy azt mindig el szoktuk mondani, hogy nem szeretjük a műfaji besorolásokat, mert akkor bekerülünk egy skatulyába, ami semmiképpen nem jó sem nekünk, sem a hallgatónak. Hisszük, hogy - habár a keményebb kategóriába sorolható a zenénk - mindenki fog majd olyat találni benne, ami tetszik neki.

 

Hol találkozhattunk eddig veletek?

Eddig egy koncertünk volt, egyfajta bemelegítés, de nagyon élveztük és szép volt hallani végre koncerten is a dalokat.

 

Van tervben lemez? Esetleg videoklip?

Klasszikus értelemben vett lemezt nem tervezünk kiadni, a mai zenei életben ennek a dolognak már nincs túl sok értelme… sajnos. Egyelőre az az álláspontunk, hogy az új dalainkat folyamatosan pakoljuk fel a netre, az októberben debütált első EP-nk meg is hallgatható már. A többi meg majd a jövő zenéje. Videoklipet viszont tervezünk: játsszunk egy feldolgozást, abból lesz egy cover-videó, illetve tervben van egy saját számos videoklip, de ez egyelőre maradjon meglepetés.

 

Facebook:https://www.facebook.com/signalsfromhyperion

Hozzászólások