Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)
  • Főoldal
  • Sport
  • A középkori MMA a bizonyíték arra, hogy az oroszoknak le kéne állniuk a töménnyel

A középkori MMA a bizonyíték arra, hogy az oroszoknak le kéne állniuk a töménnyel

Szaghmeiszter Máté- 2016.08.30. 16:23
2027
Minden történelem geek álma, egészen az agyrázkódásig.
Forrás: Youtube
Sok mindent lehet mondani az oroszokra, de hogy puhányok lennének azt semmiképp. Így aztán nem meglepő, hogy a világ legbrutálisabb sportját, az MMA-t pont ők alakították még veszélyesebbé: ismerjétek meg a középkori MMA-t.

A középkori MMA első szárnypróbálgatásai még 2015-ben kezdődtek, mikor az egyik hagyományőrző rendezvényszervező, Artemiy Gershvald megkereste az M-1 Global (gyakorlatilag az orosz UFC) alapítóját Vadim Finkelchtein-t, hogy mi lenne, ha a meccsek szünetében középkori lovagok csapnának össze a közönség szórakoztatására. Vadimnak megtetszett az ötlet, így aztán az év áprilisában meg is tartották az első viadalt, melyre ellenfélnek egy amerikai lovagot hívtak meg, a minél nagyobb médiavisszhang reményében. 

A harc hatalmas siker volt, így nem is kellett sokat várni, mire az M-1 Global hivatalosan is külön kategóriát alakított ki a középkori viadaloknak, M-1 Medieval néven. A szabályok gyakorlatilag megegyeznek az MMA szabályaival, annyi különbséggel, hogy tilos a karfeszítés és a(z amúgy nem éles) kardot sem lehet szúrásra használni. A harcosok tehát páncélba bújtatott MMA harcosoknak tűnhetnek, pedig ez nem feltétlenül igaz.

Sok "sportoló" a hagyományőrző viadalokról tért át a középkori MMA-ra és előtte semmilyen kapcsolata nem volt az eredeti sporttal. Ennek ellenére ezek a küzdelmek nagyon veszélyesek tudnak lenni, alapból 15-20 kg plusz teherrel indítják a lovagok a harcot, és mikor földre kerülnek, akkor az ellenfél nem az öklével, hanem a pajzsával ütlegeli a fejüket, egészen addig, míg vagy a bíró rájuk nem szól, vagy...igazából nincs vagy, egyszerűen amíg a bíró rájuk nem szól, elvégre ororszokról beszélünk.

(Sploid, Huffpost, Telegraph)

Hozzászólások