Kövess minket

Sport

Az utolsó magyar csapat is búcsúzhat Európától

Utolsó magyar csapatként csütörtökön a Videoton FC is búcsúzhat a nemzetközi kupaporondtól, ugyanis a dán Midtjylland ellen egygólos hátrányból várja az idegenbeli visszavágót a labdarúgó Európa Liga-selejtező harmadik fordulójában.

Megosztva


Bár a székesfehérváriak nem játszottak alárendelt szerepet múlt héten, a felcsúti első találkozón, többször vezetést szerezhettek volna, később pedig az egyenlítésre is volt lehetőségük, végül azonban maradt az 1-0-s kudarc, melynek következtében rendkívül nehéz helyzetből várják a herningi második felvonást.

A Videoton a bajnokságban sem szerepel jól, három forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött, legutóbb vasárnap a vendég Vasastól kapott ki 2-1-re. Ezzel szemben riválisa – szintén három kört követően – még veretlen, mindössze az első meccsén játszott döntetlent, azóta kétszer nyert, múlt vasárnap a Silkeborgot múlta felül három góllal.

Már a sorsolás pillanatától a 2015-ös dán bajnok Midtjylland számított a párharc esélyesének. A gárda tavaly ugyan nem járt sikerrel a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de bejutott az Európa Liga csoportkörébe, ahonnan továbblépett és az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a Manchester United állította meg úgy, hogy hazai pályán legyőzte az angol gárdát.

A dánok a bajnokság legutóbbi idényét a harmadik helyen zárták, ezért az EL-selejtezőben – a Videotonhoz hasonlóan – az első körben kellett bekapcsolódniuk. Előbb a litván Suduva együttesét búcsúztatták kettős győzelemmel, majd a liechtensteini Vaduzon léptek túl 5-2-es összesítéssel.

A magyar együttes a mostani kvalifikációs sorozatban szintén két párharcot nyert meg: előbb a moldovai Zaria Balti (3-0, 0-2), majd a szerb Cukaricki (2-0, 1-1) csapatát búcsúztatta. Mindkét alkalommal hazai pályán szerzett előnyt, ami azért lett volna fontos ezúttal is, mert a Midtjylland pályaválasztóként ebben a naptári évben mindössze egyszer szenvedett vereséget.

A negyedik forduló sorsolását pénteken tartják.

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:

csütörtök:

Midtjylland (dán)-Videoton FC, Herning 18.00 (az első meccsen 1-0)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés