Keresés

  • Főoldal
  • Sport
  • Bulizz és sportolj az év legnagyobb Zumba® eseményén!

Bulizz és sportolj az év legnagyobb Zumba® eseményén!

Helstáb Laura- 2016.08.15. 15:42
Van egy nap az évben, amikor összejön az egész magyar zumba-közösség egy hatalmas közös bulira: ez március 15., Beto, a Zumba alapító atyjának szülinapja, amit több ezren ünnepelnek együtt Magyarországon.


Tavasszal már a harmadik Happy Birthday Beto rendezvényre készülnek, ami abból az igényből nőtte ki magát, hogy a magyar zumba-közösség találkozzon, az oktatók bemutatkozhassanak, megismerjék egymást, és persze mindenki jól érezze magát.

“2010-ben indult az első zumba-oktató képzés - meséli Grundmann Béla, a Happy Birthday Beto főszervezője -, a következő már két hét alatt teltházas lett. Két évig aztán rengetegen jöttek, és 2014-ben, a Zumba Academy keretében lett volna az első nagy közös találkozó - ez meghiúsult, de helyette megszerveztük a Happy Birthday Betot, ami azóta hagyománnyá vált. Riminiben, Fibon és Londonban volt csak akkor még bejáratott fitnesz-rendezvény - aztán a Zumba Office fókusza inkább Mexico, Columbia, Kína, Japán, Dubai felé fordult és ebben a helyzetben született meg az gondolat, hogy legyen a hazai zumba közösségnek egy éves rendezvénye Magyarországon is, ahol összejövünk bulizni, megismerkedünk egymással - voltak olyan oktatók, akik itt találkoztak először, majd később baráti kapcsolat alakult ki köztük.”


Beto születésnapját pedig nincs olyan zumbázó, aki ne akarná megünnepelni, hiszen tőle indult az egész fitneszprogram, amely futótűzként terjedt el a világon. Az első Happy Birthday Beto koncepciója 2014 karácsonyakor született meg, és az elmúlt három év alatt kiforrott. A helyszín az Érd Aréna, amely otthona az Érd női NBI es kézilabda csapatának, és nagyon megfelelő mind megközelítés, mind felszereltség szempontjából. A szervezésnél fontos szempont volt, hogy az emberek el tudjanak jönni, és rendszeresen ott legyenek. A legtöbben vidékről jönnek - a budapestiek közül többen mondják, hogy Érd messze van, pedig csak fél óra a Déliből.

Az esemény arra is szolgál, hogy médiafigyelmet kapjon a zumba: fontos, hogy az emberek lássák, hogy ez egy közösség, több fitneszórák sorozatánál. Itt nem egyénekről van szó, hanem egy csapatról, akik együtt töltik meg az arénát. A képzés is úgy kezdődik: az egót tedd félre, nem rólad van szó, hanem arról, hogy az emberek hogy érzik magukat az órádon - mondta el Béla.

A program az együttműködő hivatalos oktatók által áll össze, akiknek eseményre invitált vendégek száma biztosít fellépési lehetőséget: ha 12 vendéget hoz valaki, 1 dalt tarthat meg, ha már 100 embert, akkor 50 perces órát - így egy órán az is lehet, hogy több oktató mutat be koreográfiákat, és akár 50 percnél hosszabb időt is elérhet egy-egy oktatói csapat. Minden óra más, az esemény kapcsán szerveződött oktatói csapatok között szoros baráti-, és munkakapcsolat alakul ki, és számos további eseményt hoznak létre közösen. Van Zumba Kids, amit a gyerekek tartanak, és Zumba Gold is, mely az idősebbeknek szól.

Bár a rendezvény csak márciusban lesz, az a cél, hogy addigra még többen megismerkedjenek a zumbával, illetve felmérjék az oktatók és látogatók igényeit is, hogy minél vonzóbb programot tudjanak összeállítani. A közösségépítés mellett azon is dolgoznak, hogy a lehető legjobb fellépők az esemény részei legyenek. A lehetőség tehát most még azoknak is nyitva áll, akik oktatóként szeretnének részt venni rajta.

Az eseményhez már lehet csatlakozni itt, addig pedig ősztől országos turnét is terveznek, melyhez már számtalan helyszínnel és oktatóval folyik az egyeztetés, de még további helyek jelentkezését is várják, ahova elhozhatják a zumbát.


Hozzászólások