Keresés
6O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)

Doppingolt Marija Sarapova

Offmedia- 2016.03.08. 09:30
166
Az oroszok korábbi világelső teniszezője hétfőn egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pozitív lett a doppingtesztje januárban, a melbourne-i nyílt bajnokságon.
Forrás: Getty/Europress

Az ötszörös Grand Slam-tornagyőztes Sarapova azt mondta egy Los Angeles-i sajtóeseményen, hogy cukorbetegségére szedett gyógyszerében, a meldonium hatóanyag felkerült a tiltott szerek listájára. A gyógyszert 2006 óta szedi a sportoló.

Elismerte, hogy december 22-én megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől (WADA) a legújabb változásokat tartalmazó levelet, de nem nézte át a listát. "Hatalmas hibát követtem el" -mondta a világranglistán jelenleg hetedik helyezett, 28 éves teniszező, akit már hivatalosan is értesítettek a pozitív eredményről.

Sarapova állítása szerint, a 2000-es évek közepén gyakran betegeskedett és magnéziumhiányt is megállapítottak nála, valamint cukorbetegségre utaló jeleket is találtak a szervezetében. A családjában előfordult cukorbetegség, ezért kezdett gyógyszereket szedni.

Az orosz teniszezőt az amerikai Serena Williams búcsúztatta az idei Australian Open negyeddöntőjében, azóta sérülés miatt egyetlen tornán sem indult.

MTI nyomán

Hozzászólások