Kövess minket

Sport

Egy volt NFL- játékos szerint, karrierje során akkor játszott a legjobban, mikor be volt tépve

Eber Britton fájdalomcsillapítóként használta a füvet, nem bánta meg.

Megosztva

Az orvosi marihuána teljesen elfogadott gyógyszer az Egyesült Államok legnagyobb részén. Ez olyannyira igaz, hogy az NFL-ben engedélyezett a játékosok számára, hogy meccsnapokon, vagy edzésekkor füvet szívjanak! Ez pedig kihat a játékukra is. Természetesen pozitív irányban.

Legalábbis Eber Britton szerint. A Jacksonville Jaguars és Chicago Bears, 2014-ben visszavonult játékosa, egy interjúban arról beszélt, hogy sokkal jobban ment neki a játék az edzéseken, és a meccseken is, mikor be volt állva. Britton, aki védőjátékosként szerepelt a ligában, több komolyabb sérülést is összeszedett karrierje során. Vállát a fájdalomtól már alig tudta mozgatni, ezért kapott az NFL orvosai javaslatára marihuánát, hogy enyhítsen a szenvedésein.

Ez pedig nagyon jó ötletnek bizonyult! Britton fájdalmai enyhültek, bár elsősorban csak edzéseken füvezett, de három alkalommal beszívva ment meccsre is. Ezeken a mérkőzéseken a hatás sem maradt el, idézzük: „Sokak szerint a fűtől rosszabb produkcióra leszel képes, de álljunk csak meg, haver, én betépve játszottam a legjobban!” – idézet vége.

A legszerényebb becslések szerint is, az NFL – játékosok majd’ 50 százaléka kap receptre füvet, leginkább fájdalomcsillapítóként, de valakinek a mentális problémáira is jótékony hatással van. Pár év alatt eljutottak oda a ligában, hogy manapság, már szakértők segítenek az amerikaifutballistáknak abban, hogyan is lehet hasznukra a fű.

(newyorkpost.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés