Keresés
14O
Budapest
2017.10.19., csütörtök (Nándor)
  • Főoldal
  • Sport
  • Érdekel, hogy mennyit költ havonta egy NBA játékos? Most megtudhatod!

Érdekel, hogy mennyit költ havonta egy NBA játékos? Most megtudhatod!

Offmedia- 2016.06.10. 11:00
220
Nem keveset, annyit elárulhatunk...

James Harden, a Houston Rockets játékosa 15 millió dollárt kaszált az elmúlt idényben
Forrás: Getty/Europress

A Personal Capital nevű cég végzett egy kutatást az NBA játékosok körében, azt vizsgálva, hogy a világ legerősebb kosárlabda bajnokságában játszók mennyit, és mire költenek havonta. A liga 450 játékosa közül csupán 50 vett rész a kutatásban, így nem feltétlen mondhatjuk relevánsnak az eredményt, de mindenképpen érdekes lehet.

Szóval, a kimutatásból kiderült, hogy egy NBA játékos átlagosan 42,500 dollárt költ havonta, ami magyar forintban nagyjából 12 milliónak felel meg. Ez pedig nem kevés pénz.

Ha tovább osztunk-szorzunk kiderül, hogy évente 500.000 dollárt költenek a kosarasok, ami nem kevesebb mint 150 millió forintot jelent. És, hogy miből van ennyi gubájuk? Az NBA-ről beszélünk, ahol a játékosok szezononként átlagosan 5 millió dollárt tesznek zsebre. Abból mondjuk lehet is...

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezek a számok némiképp becsapósak, mert nem az összes kosaras keres dollármilliókat évente. Vannak, akik ennek a töredékét viszik haza, a minimálbér létező fogalom az NBA világában is, a legkevésbé ismert játékosok még 1 milliót sem keresnek évente.

Így, már érthető, hogy miért adósodik el több, korábban a ligában pattogtató sportoló, miután visszavonult a játéktól. A válasz rém egyszerű, túl sokat költenek, és nagyon keveset tudnak spórolni. Hangsúlyozzuk, most nem a legmenőbb arcokról van szó!

És, hogy mire költik el ezt a temérdek pénzt? Apple telókra, Louis Vuitton kiegészítőkre és Mercedes-Benz autókra. Sőt, sok pénzük megy el bevásárláskor a Whole Foods, Express és a Walmart üzleteiben.

Legalábbis ezt mondták a játékosok.

(time.com nyomán)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom