Keresés
16O
Budapest
2017.10.21., szombat (Orsolya)

Futócipőt fel!

Fiji- 2016.04.27. 10:48
109
Csicseregnek a madarak, kivirult az idő, és ezzel megérkezett a futószezon. Készülj fel, mert most olyan hetek jönnek, amikor a stresszt futással is levezetheted. Futócipőre fel!
Forrás: Getty / iStock

Fokozatosan szeretnél jobb formába kerülni, akkor növeld az edzés intenzitását!

Ha már egy kicsivel nagyobb a kondíciód, akkor elkezdhetsz időre futni. Próbálj meg 30 percet megállás nélkül futni, majd növeld a percek számát. Ha pedig képes vagy rá, akkor 500 méterenként gyorsíts kicsit a tempón.

Ez az egyszerű gyakorlat kiváló zsírégető. Egyedül nem tudod magad rávenni az edzésre? Fussatok többen! 

Az intenzív futás, tehát a sprint felpezsdíti a testet, növeli a pulzusszámot, illetve javítja a kondíciót. Az edzésedet kialakíthatod úgy, hogy normál tempóban lefutsz 4 kilométert, majd utána kezdesz sprintre váltani, melynek hosszát szabadon növelheted.

Az idő és a sebesség variálása után, változtasd a környezetet is. Minden bizonnyal neked is megvannak a kedvenc futóhelyeid, de lépj ki egy kicsit komfortzónádból és színesítsd edzésed új helyekkel!

Mielőtt futni indulsz, izzítsd be a telefonod! Tölts le olyan alkalmazásokat, amelyek segítenek abban, hogy hatékonyabb legyen az edzésed. Meríts inspirációt hazai és nemzetközi futóktól.

Végül, de nem utolsósorban sose veszítsd el a kitartásod!

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom