Keresés
4O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)

Futsal: Eb-re készülhet a magyar csapat!

Offmedia- 2015.09.23. 12:13
212
Futsal Eb - Utolsó másodperces góllal nyert és az Európa- bajnokságra készülhet a magyar csapat!

futsal1 jo

A "nagypályás" labdarúgó-csapat is az Európa-bajnoki részvételre hajt, a "kispályások" teljesítették a célt. A magyar futsal-válogatott egészen hihetetlen végjáték után, a hosszabbítás utolsó másodpercében szerzett góllal 4-3-ra legyőzte az örök rivális román válogatottat, ezzel 6-5-ös összesítéssel megnyerte a pótselejtezős párharcot, és kijutott a februári szerbiai Európa-bajnokságra. Végre úgy ért véget egy magyar vonatkozású sportesemény, hogy az utolsó másodpercek nem a csapatunk vesztét, hanem sikerét hozta.

Az egy héttel ezelőtti idegenbeli 2-2 után a debreceni visszavágót a magyarok kezdték jobban, Harnisch Ákos góljával már az 5. percben megszerezték a vezetést, s a folytatásban is rengeteg helyzetet dolgoztak ki. A lehetőségek azonban kimaradtak, az első félidő hajrájában pedig egyenlítettek a románok.

A fordulást követően gyorsan átvették a vezetést a vendégek, ám a magyar csapat nagyot küzdött, és Hosszú Ádám egy megpattanó labdát a kapuba juttatott.

A félidő hátralévő részében már nem esett gól, így következett a kétszer ötperces hosszabbítás, mely megint román góllal kezdődött. A magyarok ezt követően mindent megtettek a fordításért, rendre a kapust lehozva, öt a négy ellen támadtak, ám sokáig ez sem eredményezett gólt. A 47. percben aztán Dróth Zoltán szép lövéssel egyenlített, majd amikor már úgy tűnt, nem változik az eredmény, ugyanő egy hosszan előreívelt labdát az utolsó másodpercben a román kapus mellett a kapuba fejelt.

Ezzel a forgatókönyvvel akár a Storck- csapat is kiegyezne, ha netán labdarúgó-válogatottunk is pótselejtezőre készülne az EB részvételért.

Gratulálunk!

(MTI nyomán)

Hozzászólások