Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)
  • Főoldal
  • Sport
  • Huszonhat éve volt Michael Jordan legeredményesebb meccse az NBA-ben

Huszonhat éve volt Michael Jordan legeredményesebb meccse az NBA-ben

Offmedia- 2016.03.29. 15:20
139
MJ, 1990. március 28-án a Warriors csapatát, és szurkolóit keserítette 69 ponttal.

A világ valaha élt legjobb kosárlabdázójának sok jó, vagyis sok nagyon jó mérkőzése volt karrierje során. Most, egy 26 évvel ezelőtti összecsapásról emlékezünk meg, melyen Jordan 69 pontos karriercsúcsának lehettek szemtanúi a clevelandi nézők. A Bulls a helyi Cavs-al mérkőzött meg, és nyert hosszabbítás után 117:113-ra. MJ pedig olyat játszott, amire még Ő maga is örökre emlékezni fog.

A meccsen a Levegő Ura 69 pontot szorgoskodott össze, továbbá volt 18 (!) pattanója, 6 gólpassza, 4 szerzett labdája és 1 blokkja is. Nem gyenge számsor ez, még egy olyan kivételes zsenitől sem, mint amilyen Jordan volt.


Érdekesség, hogy ezzel az eredménnyel, az NBA történetében egy meccsen dobott legtöbb pont kategóriában, "csak" a tizenegyedik helyet foglalja el a hatszoros bajnok kosaras. Megelőzi őt például David Robinson (71 pont), vagy Kobe Bryant (83 pont) is a közelmúlt nagyjai közül. Az abszolút rekorder, az akkor Philadelphia Warriorsban játszó Wilt Chamberlain, aki még a kosárlabda hőskorában, 1962-ben, potyogtatott 100 pontot egy New York Knicks elleni mérkőzésen. Ezt a rekordot aligha fogja már bárki is megdönteni...

Ebben a videóban csak Jordan kosarai vannak összegyűjtve a meccsről:

A legfanatikusabbaknak pedig itt van a felvétel az egész mérkőzésről:


 

(foxsports.com nyomán)

Hozzászólások