Keresés
  • Főoldal
  • Sport
  • InterYou: ismerd meg a kisfiút, aki Amerikát is meghódította a zumbatudásával!

InterYou: ismerd meg a kisfiút, aki Amerikát is meghódította a zumbatudásával!

Helstáb Laura- 2016.08.23. 11:40
9610
Öllös Karesz, a tehetséges, 10 éves zumbaoktató nemrég jött vissza Orlandóból, ahol a Zumba® instruktorok világszintű találkozóján 7000 ember előtt lépett fel. Interjúnkban vele beszélgettünk.

Milyen volt fellépni Orlandóban?

Először csodálkoztam, hogy bejutottam, mert a világon öt gyerek közé bejutni [aki itt felléphet] nagyon ritka – Prágában találkoztam korábban Betóval (a Zumba® program megalapítója - a szerk.), így már ismertem, és ő vezetett fel a koncerten. Nagyon büszke vagyok rá, hogy engem is betett a programba.

Karesz és Beto
Forrás: Facebook/Karesz Öllös

Mi volt a legnagyobb élményed?

Hogy találkozhattam Betóval, és több instruktort ismerhettem meg, köztük Liana Vedát, akivel csináltunk egy új koreográfiát az egyik számra, ő tanított meg minket rá. De az egész nagyon tetszett.

Miért kezdtél el zumbázni?

Kicsi koromban nagyon szerettem a zenéket, táncolni is nagyon szerettem. Anyukám járt zumbázni, és egyszer megkérdezte, hogy el akarok-e menni, én pedig mondtam, hogy persze. Ott pedig látta, hogy nagyon jól táncolok, és onnantól kezdve elvitt magával.

Mit szeretsz a zumbában?

Leginkább azt, hogy van többféle táncstílus, számos latin-amerikai, salsa, samba, bachata, és ezeket nagyon szeretem – közülük leginkább a salsát.

Milyen volt először színpadon lenni a Happy Birthday Betón, ami az első nagy fellépésed volt?

Nagyon jól esett, hogy felléphettem, és nagyon tetszett, hogy a közönség egyszerre több zumba-instruktor órájára bulizott, voltak csoportok, nem csak egy előadó volt fent egyszerre a színpadon.


Most hogy találkoztál személyesen Betóval a fitnesz-koncerten és felléptél 7000 ember előtt, milyen lesz itthon órát tartani körülbelül 25 embernek?

Nekem elég a 25 is, több ember előtt jobban izgulok – de ha meglátom őket és egy perc eltelik, egyből azt érzem, hogy dobog a szívem, minden rendben van, táncolhatok.

Mit csinálnál, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a zumbához?

Akik szeretik a zenét és táncot, azoknak fontos lenne, hogy megtanítsák a lépéseket – először én se tudtam, hogy kell, előrelépés helyett oldalra léptem, de anyukám megtanított erre, és édesapámnak is nagyon hálás vagyok, hogy támogat engem. Akik pedig már elkezdték a zumbát, folytassák tovább, mert sikerük lesz, minél jobbak lesznek!

Ha többet szeretnél megtudni a zumbáról, itt olvashatsz még róla!

Ajánlott

Hozzászólások