Keresés
12O
Budapest
2017.10.17., kedd (Hedvig)

Ismét Bayern - Dortmund versenyfutás!

Offmedia- 2015.09.24. 11:28
366
Szenzációs eredményeket produkál a két csapat a Bundesligában, halomra lövi ellenfeleit. Lewandowski 9 perc alatt lőtt ötöt

foci BundesligaFotó: Getty / Europress

A tavalyi szezon dortmundi gyengélkedése után az idén visszatért minden a jól bevált kerékvágásba a német Bundesligában. A Bayern München és a Borussia Dortmund fut versenyt az elsőségért. Eddig mindkét csapat veretlen, 11 győzelem mellett a sárga-feketék neve mellett árválkodik egy döntetlen, a mostani, 6. fordulóból. A bajorok legutóbb a tavaly ezüstérmet szerzett Wolfsburgot intézték el 5-1-re, úgy, hogy a csereként beállt Lewandoski 9 perc alatt lőtt öt gólt!

A dortmundiak tavaly hihetetlen sérüléshullámot éltek át, félidőben még kiesőhelyen álltak, aztán rendezték a sorokat. Idén új edzővel, a korábbi mainzi Thomas Tuchel irányításával futottak neki a bajnokságnak. Tuchel jól vette át a legendás Klopp által felépített csapatot, eddig meccsenként több mint hármas a rúgott gólok átlaga. Az elmúlt három bajnokságot a Bayern nyerte, ha az idén is az élen végezne, rekordot állítana fel. Az elmúlt két évtizedben csak a Dortmund tudta huzamosabb időre megszakítani a bőrnadrágosok menetelését. Erre készülnek idén is, amelyben fanatikus szurkolóikra, 81 ezres nézőtáborukra támaszkodnak elsősorban.

 

 

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom