Keresés
13O
Budapest
2017.10.17., kedd (Hedvig)
  • Főoldal
  • Sport
  • Japán legyőzésével, a nyolcaddöntőbe jutottak a kézis lányok

Japán legyőzésével, a nyolcaddöntőbe jutottak a kézis lányok

Offmedia- 2015.12.12. 10:13
102
Lengyelország csapata lesz a következő ellenfél.
Forrás: MTI

A magyar válogatott 31-21-re legyőzte a japán csapatot, a dániai női kézilabda-világbajnokság ötödik fordulójában, így csoportmásodikként szerepelhet a nyolcaddöntőben, mivel Montenegró tegnap este megverte a házigazda Dániát (23-21).

Németh András szövetségi kapitány együttese, a péntek délutáni találkozón szinte végig fölényben játszott, az ellenfélnek csak fellángolásai voltak. A pihenőre 17-11-gyel vonultak el a csapatok és a folytatásban sem volt izgulni való.

A lengyelek elleni meccset hétfőn rendezik.

Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából a nyolcaddöntőnek van a legnagyobb jelentősége, ugyanis a győztes, egészen biztosan részt vehet majd márciusban kvalifikációs tornán.

Eredmény, 5. forduló:

A csoport (Herning):

Magyarország-Japán 31-21 (17-11)

Az első három percben a japánoknál volt az előny, utána viszont érvényesült a papírforma. Felpörgött a magyar csapat, emberelőnyt harcolt ki, és a 8. percre 6-2-re ellépett. Az ázsiai gárda szakvezetője időt kért, de nem volt ellenszere a sokkal erősebb és magasabb magyarokkal szemben. Átlagban, minden japán gólra hárommal válaszolt a Németh-csapat. Ez az arány akkor romlott le, amikor a kapitány a biztos vezetés tudatában időt kért, majd több poszton cserélt.

Triscsuk büntetőt rontott, a japánok pedig egymás után háromszor találtak be az amúgy jól védő Kissnek, s végül - noha 16-7-nél volt már kilencgólos is az előny - 17-11 lett az állás a szünetre.

A folytatásban beállt a 198 centiméteres Planéta, aki minden ellenfelénél két-három fejjel magasabb volt, így könnyedén került helyzetbe. A 43. percben, 23-13-nál kétszámjegyűre nőtt a különbség, ekkor a japán szövetségi kapitány időt kért, hogy rendezze a sorokat.

A záró tíz percben mindenki játéklehetőséget kapott.

(MTI nyomán)

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom