Keresés
4O
Budapest
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Jógázz rendszeresen és egészséges leszel!

Fiji- 2016.08.15. 19:22
537
A jóga egy olyan mozgásforma, amely számtalan előnnyel jár. Javítja a tartást, de többek között segít a belső béke megtalálásban is. De pontosan miért éri meg jógával zárni és indítani a napot?

Forrás: Getty/iStock

Akik rendszeresen jógáznak, azoknak nemcsak az immunrendszere lesz erősebb, hanem az izmaik is rugalmasabbá válnak. Ezen kívül a jóga javítja az egyensúlyt, a testtartást, egészségesen tartja a csontokat, de hatással van a vérkeringésre, az idegrendszerre (koncentráció), a légzőrendszerre, az emésztésre, sőt még a szexuális életre is. Mindezek mellett kiváló kedélyjavító, illetve segít a pozitív gondolkodásban.

Rendszeres jógával csillapítható a fájdalom (pl. migrén), valamint az allergia tünetei is. Ezen felül megakadályozza a túlevést, az ízületi porcok törését, a hátfájdalmakat és a vírusok terjedését. Továbbá vérnyomás és vércukorszint csökkentő hatása is van.

Köztudott, hogy akik rendszeresen jógáznak, azok jobban is alszanak, nagyobb a pulzusszámuk, sőt mivel harmóniában vannak testükkel, nagyobb önbizalommal is rendelkeznek. 

Hozzászólások