Keresés
4O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)
  • Főoldal
  • Sport
  • LeBron James még nem tudja, ráhajt-e a harmadik aranyra

LeBron James még nem tudja, ráhajt-e a harmadik aranyra

Offmedia- 2015.08.13. 17:03
422
Napjaink egyik leghíresebb kosárlabdázója, LeBron James még nem tudja, részt vesz-e a 2016-os riói olimpián.

LeBron JamesFotó: Getty Image / Europress

James, aki a Cleveland Cavaliers játékosa, harmadik aranyát nyerhetné, ami egyedülállónak számítana az ötkarikás játékok történetében. Két barátja, Carmelo Anthony és Chris Paul is hezitál még, ők szintén rekorderek lehetnének. Carmelo és LeBron egyaránt negyedik olimpiáján képviselhetné az amerikai színeket.

Ez azért is dicséretes lenne, mert az NBA sztárok körében sokszor már „csak” nyűg egy-egy olimpiai játékon részt venni, inkább koncentrálnak a bajnokságra, az olimpiai érem kevésbé fontos, mint egy bajnoki aranygyűrű. A 30 éves sztár ott lesz a nemzeti együttes e heti, Las Vegas-i edzőtáborában, miután a szövetséget irányító Jerry Colangelo közölte, csak azokra számít a versenyen, akik részt vesznek az első összetartáson.
        

"LeBron elkötelezett a programunk iránt, ami óriási pozitívum azon túl, hogy mindig nyerni akar" - dicsérte a júniusban NBA-nagydöntős Cleveland Cavaliers kosarasát Mike Krzyzewski szövetségi kapitány.
    James elmondta, először a családja véleményét kéri ki, aztán felméri, hogy milyen egészségi állapotban van a következő NBA-szezon után.
    "Ha a körülmények megengedik, akkor nagyszerű lenne ott lenni az olimpián. Meglátjuk, hogy állok a jövő nyáron" - tette hozzá.

Ha ismét bajnoki döntőt játszanak csapatával, nehezebb lesz a döntés számára, mert akkor szinte ideje sem maradna pihenni, regenerálódni az olimpiai meccsek előtt.

 

(Forrás: MTI)

Hozzászólások