Keresés
5O
Budapest
2017.11.20., hétfő (Jolán)
  • Főoldal
  • Sport
  • Megvan az első balhé az EB-n! Angol és orosz szurkolók összecsaptak Marseille-ben

Megvan az első balhé az EB-n! Angol és orosz szurkolók összecsaptak Marseille-ben

MTI- 2016.06.10. 10:53
221
Angol és orosz szurkolók csaptak össze csütörtökön éjszaka Marseille-ben, a rendőrség könnygáz bevetésével tudott rendet tenni.

Szemtanúk szerint a botrány a dél-francia város régi kikötőnegyedének egyik bárja előtt történt, s a készenléti rendőrök hamar véget vetettek a mintegy 200 huligán verekedésének. A helyszínre éjfél után érkeztek ki a mentők, ugyanakkor a rendőrség sérültekről nem tett említést, csak annyit közölt, hogy két embert vett őrizetbe.

Az angolok a helybéliekkel is összetűzésbe keveredtek, mivel ugyancsak a régi kikötőben a brit és ír kocsmák előtt olyan gúnydalokat énekeltek, mint "Iszlám állam, merre vagy" - utalva ezzel a tavaly november 13-án Párizs több pontján történt terrortámadásokra. Az incidens során két angol szurkoló és négy rendőr megsérült.


A 130 ember életét követelő párizsi robbantások és lövöldözések óta Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben. A merényleteket az Iszlám állam nevű terrorszervezet követte el.

Az angol futballszurkolók már az 1998-as világbajnokság alatt is okoztak botrányt Marseille-ben, akkor is a helyi lakosokkal keveredtek összetűzésbe.

Az angol és orosz csapat szombaton este 21 órakor játszik egymással a B csoport első fordulójában.

Hozzászólások