Kövess minket

Sport

Sima vereség a dánoktól, pont nélkül a középdöntőben

„A dánoknak nagyon egyszerű dolguk volt, hatvan percen keresztül egyértelműen jobbak voltak nálunk” -Dujshebaev

Megosztva

A magyar válogatott 30-22-re kikapott az előző kontinensviadalon ezüstérmes dán csapattól a lengyelországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon, így nem visz magával pontot a középdöntőbe.

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány együttese két napja alulmaradt az oroszokkal szemben is, ezért nulla ponttal kezd majd pénteken.

Az Eb-n nagy a tét: a győztes – francia siker esetén az ezüstérmes – utazhat a riói olimpiára, illetve a világbajnok franciákon és az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon (Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország, Szlovénia) kívül a két legjobb együttes szerepelhet ötkarikás selejtezőn.

Lengyelországban a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért. Az A csoportból a szerbek, a B-ből az izlandiak, a D-ből pedig a montenegróiak reménye már elszállt azzal, hogy nem jutottak tovább, velük már nem kell számolni.

Az érintettek közül a norvég 4, az orosz 2, a magyar, a svéd, a macedón és a fehérorosz 0-0 ponttal kezdi a középdöntőt.

A magyarok a középdöntőben a német, a spanyol és a svéd válogatottal találkoznak majd Wroclawban.

3. forduló:

D csoport (Gdansk):

Dánia-Magyarország 30-22 (18-10)

Gól: M. Hansen 9, M. Christiansen 5, Mensah 3, Mortensen 3, Nöddesbo 3, Toft Hansen 3, Svan 2, Nielsen 1, Eggert 1, illetve Hornyák 5, Faluvégi 3, Ancsin 2, Bánhidi 2, Bodó 2, Nagy K. 2, Gazdag 1, Iváncsik 1, Jamai 1, Nagy L. 1, Pásztor 1, Schuch 1

A magyarok legutóbb 2007. január 20-án – azaz napra pontosan kilenc éve – tudták legyőzni a dánokat, akkor a németországi vb kieli összecsapásán 30-29-es végeredmény született. Azóta az északiak a 2012-es londoni olimpián (27-25), a 2013-as spanyolországi vb-n (28-26) és a 2014-es dániai Eb-n (28-24) is jobbnak bizonyultak.

Ezúttal is ők számítottak esélyesebbnek, és ennek már az elején tanúbizonyságát adták: a 8. percben már 6-1-re vezettek. Ehhez kellett több kimaradt magyar lövés, kapufák és elrontott hétméteres is. A 12. percben, 9-3-nál kért időt Dujshebaev. Ennek ellenére a folytatásban sem javult a játék, és a szünet előtt már csaknem kétszámjegyű lett a különbség (17-8).

A második játékrészben – amikor a dán sztárok egy része már pihent – valamelyest sikerült faragni a hátrányból, de így is sok volt a hiba, és újabb büntető maradt ki. Pontszerzésre azonban így sem volt esély, a hajrában már volt 29-19 is az állás, és a végén sikerült kicsit közelebb férkőzni a riválishoz.

Dujshebaev a lefújás után úgy nyilatkozott az M4 Sportnak, hogy nem látta viszont az elképzeléseit a pályán, és valószínűleg több idő kell, hogy megértsék a játékosok, mire gondol, mit szeretne látni. Hozzátette: az oroszok és a dánok elleni vereség is egyértelműen az ő felelőssége.

„Ennyi lehetőséget nem lehet adni az ellentámadásokra a riválisainknak, ez nagyon sok. Nagyon fáj, hogy ellenállásra sem voltunk képesek, a dánoknak nagyon egyszerű dolguk volt, hatvan percen keresztül egyértelműen jobbak voltak nálunk” – vélekedett a szövetségi kapitány.

(MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés