Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • A Vans és a The North Face tulajdonosa, a VF Corporation felvásárolta a Supreme-et

A Vans és a The North Face tulajdonosa, a VF Corporation felvásárolta a Supreme-et

Kersner Máté- 2020.11.10. 17:39
2.1 milliárd dollárért.
A VF Corporation nevű vállalat felvásárolta a 2017-ben már egy milliárd dollárt érő Supreme brandet nem kevesebb mint 2.1 milliárd dollárért (!), számol be róla a Hypebeast.

Forrás: Sportswear International
A deal, melyről először a WWD cikkezett, a hírek szerint még 2020-ban életbe lép, így a streetwear-óriás olyan brandekkel lesz egy zászló alatt, mint a Dickies, a Vans, a The North Face, vagy a Timberland. Aki egy kicsit is ismeri a Supreme-et, tudja, hogy a New York-i márka a közelmúltban már több ízben is kollaborált az imént említett brandekkel, melyeket nevezetesen a VF tulajdonol. Forintra átszámítva amúgy egy hihetetetlen, 632 898 000 000 bankót raktak le a Supreme-ért. 

Egyebek mellett ez a már rég elmélyített partnerkapcsolat is indokolta a szerződés megkötését, aminek értelmében még több Supreme x TNF, Vans és-Timberland kollekció fog érkezni a jövőben.
Forrás: Complex
Fontos: a dealt tárgyaló közleményben a VF leszögezi, hogy ez az erősebb összefonódás még nem korlátozza a Supreme-et, így az nem csak e "család" tagjaival fog társulni - mindenki megnyugodhat, lesznek még Hupikék Törpikék göncök és Fox motoros szerkók.

James Jebbia saját közleményében hangsúlyozta, hogy a nagyszabású, szigorú elköteleződést sejtető megegyezés ellenére "a Supreme meg fogja tartani függetlenségét." Mint az alapító mondja, "Büszkén csatlakozunk a világklasszisnak számító VF-hez, ami olyan nagyszerű brandeknek ad otthont, mint a The North Face, a Vans, vagy a Timberland. A partnerkapcsolat fenntartja egyedi kultúraszemléletünket és függetlenségünket, ezzel együtt teret ad nekünk arra, hogy folytathassuk azt az utat, melyen 1994-ben elindultunk."

James Jebbia, Supreme-alapító
 A Supreme jelenlegi befektetői, a The Carlyle Group és a Goode Partners hamarosan eladják a márkában lévő részesedéseiket, ezzel pedig 2017-ben kezdődött kapcsolatuknak vége, a divatmémerek természetesen rögtön reagáltak, és elpoénkodtak azon, hogy ez a legnagyobb viszonteladás a Supreme történetében.
Hozzszlsok

rdekes lehet