Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Befutott a spongyabobos Timberland bakancs, a nagydarab New York-i oldheadek pedig valószínűleg már dühösen dobják is a tűzre saját klasszikus modelljeiket

Befutott a spongyabobos Timberland bakancs, a nagydarab New York-i oldheadek pedig valószínűleg már dühösen dobják is a tűzre saját klasszikus modelljeiket

Kersner Máté- 2019.08.14. 13:40
Bikinifenék és a Nagy Alma népviseletének furcsa találkozása.

Hosszú utat járt be a hiphoppal szinte összefonódott Timberland bakancs azóta, hogy Biggie lábán feszült a ‘90-es évek Brooklynjában: a már-már tradicionálisan New York-i lábbeli egy rakás kollaborációban született újjá és halt meg egy picit az évek során, a különböző márkák, így a tervezők pedig ezerféleképpen alkották már újra A cipőt, amit a mémek 2019-ben egyértelműen csakis a Nagy Alma Yankees fullcapes-bőfarmeres, negyven pluszos, nagyon woke fekete oldheadeivel társítanak.

A mémvilág szemében tehát a Timberland ódivatú, és eljárt felette az idő (khm...osztom), az viszont mégis jelent valamit, hogy a jelenleg legfontosabbnak számító és legjobban pörgő brandek (lásd: Off-White, Supreme, Bape, Champion, The North Face, OVO) sorra tették magukévá a modellt, így alkotva olyan leopárdmintás és neonzöld förmedvényeket, amiket látva a máig régi Nas-és Wu Tang kazikat pörgető, klasszik Timbsekben trappoló new yorkerek valószínűleg egy emberként szégyenkeznek és néznek le összetört szívvel saját lábukra és a pincéjükben pihenő szarráhordott, aranykorból származó bakancsokra.

Valószínűleg így éreznének most is, ha felnéznének a NORDSTROM oldalára, ahová a minap kerültek fel a Bikinfenékről származó Timberlandek, avagy pár igencsak extravagáns spongyabobos lábbeli. És nem, ez nem egy meme. 

Forrás: NORDSTROM

Hiába tűnik egyébként teljesen indokolatlannak ez a húzás, a lépők valójában az ikonikus rajzfilm húsz éves jubileumának alkalmából születtek, aminek apropójából több kollabot is megismerhettünk már az idén, igaz, egyik sem ért fel a pár nappal ezelőtt debütált Kyrie x Spongyabob kosaras cipők szintjéhez. 

A spongyatimbsek két színállásban érkeznek: kapunk belőlük egy feketét barna talppal és egy kicsivel rikítóbb full kéket. Előbbi sárga, lyukacsos mintás fűzővel és a főszereplő ingjéről mintázott fűződísszel érkezik, oldalán egy herkentyűburgeres Timberland logó mellett ott van Plankton is, a szintén sárga nyelvén pedig Spongyabob vigyorog ránk. Hasonlóan merész a kék is, azon a medúzákat üldöző Patrikot fedezhetjük fel - a címszereplő mellett persze - belül pedig tengeri mintákat és apró grafikákat láthatunk, míg a nyelvre a mesehős alakja van szépen rányomva.

Forrás: NORDSTROM
Forrás: NORDSTROM

A weboldalon látható képek alapján a kirívó bakancsokhoz passzoló sárga-fekete színű Spongebob Squarepants feliratos ruhák is járnak, habár ezeket egyelőre még nem lehet megrendelni. 

Forrás: NORDSTROM

Rossz hír azoknak, akik a cikk elolvasása után rögtön dobták is volna a virtuális kosarukba a mélytengeri oldheadlépőt: a bakancsokat a megjelenés után egy-két órával elkapkodták, így egyelőre egy esetleges restockig nem nagyon lehet rájuk lecsapni. Amúgy 220 dollárért, vagyis közel 62 ezer forintért futottak.

Mindegy, legalább azok fellélegezhetnek, akik felháborodásukban már készültek volna felgyújtani a klasszikus modelljeiket, igaz, a tudat, hogy ezek elkészültek, valószínűleg örökre bántani fogja őket.

Forrás: NORDSTROM
Forrás: NORDSTROM
Forrás: NORDSTROM
Forrás: NORDSTROM
Forrás: NORDSTROM

Hozzászólások

Érdekes lehet