Keresés

Egészséges párkapcsolatban élsz? Most megtudod!

Offmedia- 2017.01.16. 10:30
6 jel, hogy sokáig együtt maradtok
1. Konfliktusok megoldása!
Kezeld a különféle szituációkat. Legyen stratégia minden problémára, ahelyett, hogy besöpörnénk azokat a szőnyeg alá! Tudjátok kezelni a gondokat? Ha igen, nő az együtt maradás esélye.

2. Legyen privát szféra!
A kapcsolat bizalmon kell, hogy alapuljon! Ne kutakodj párod telefonjában, Facebook-profilján, üzenetei között! Ne gyanakodj, bízz! Vagy legalábbis fogd vissza magad, és ne mutasd ki féltékenységedet. Vagy hiszel abban, hogy szeretitek egymást, vagy nem érdemes tovább csinálni. A harmonikus kapcsolatban élőket nem foglalkoztatja a megcsalás gondolata és az őszintétlenség.

Forrás: pixabay
3. Elfogadom a másik véleményét.
Becsüljük a másik értékeit, véleményét, hogy mi is elnyerjük az ő megbecsülését. Ne bíráljuk minden apróságért partnerünket, találjuk meg a titkos módját annak, hogy akár szavak nélkül is értsük egymást.

4. Beszélgetés.
Ha csak ültök egymás mellett a kanapén, és tévét néztek csöndben, az nem kapcsolat, hanem albérlői viszony. Amikor a másik munka után gépezik, akkor nincs veled. Beszélgetni, beszélgetni, megosztani a gondolataidat! Tudjatok egymás életéről, gondjairól, ne féljetek elmondani a napi történéseket, a gondokat!

Forrás: pixabay
5. Mutasd ki a szereteted!
Igen, ez nehéz, hiszen otthonról hozott mintákat követünk - de tudunk változni, akár felnőttként is. Mondd el neki, hogy szereted, jöjj rá, mi társad szeretetnyelve, milyen jelekből ért.

6. Legyetek egymás támaszai!
Ha érzitek, hogy számíthattok a másikra, akkor jó úton haladtok. Gondoskodjatok egymásról.  A bizonytalanság és a kétségek tönkretehetik a párkapcsolatot – tehát nézzük meg jól, vajon a mi kedvesünk is biztos támaszt nyújt-e számunkra bármilyen helyzetben. Ha megnézed, hogy a fenti hat pont rendben van-e a párkapcsolatodban, máris többet tudsz arról, vajon fényes jövő előtt álltok-e.

Hozzászólások

Érdekes lehet