Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Pillanatok alatt elkapkodták Finnországban a Lidl saját márkás sneakereit, több száz eurót kérnek érte a használtpiacon

Pillanatok alatt elkapkodták Finnországban a Lidl saját márkás sneakereit, több száz eurót kérnek érte a használtpiacon

Szaghmeiszter Máté- 2020.04.27. 19:50
A koronavírus ellenére sorokban várták a Lidl üzletek nyitását a finnek, hogy lecsaphassanak a 15 eurós lépőre.
YEEZY-szintű sneaker őrületet okoztak Finnországban a Lidl saját márkás lépői előző héten. A Lidl logóval ellátott, a márka színeit követő cipő egy áprilisi tréfaként indult tavaly, mikor a német diszkontáruház bejelentette, egy egész Lidl kollekcióval jelentkeznek, benne pólókkal, papucsokkal, zoknikkal, és cipőkkel. A poén leülése után egyre hangosabban követelték a neten, hogy a Lidl valóban jelentesse meg a kollekciót, amit meg is tettek 2019 őszén Németországban, limitált darabszámban. Előző hét csütörtökön aztán Finnországban is kijött a köllekció, ahol hatalmasat robbant, percek alatt kifogytak a készletekből.


A kollekció legkelendőbb darabja egyértelműen a Lidl sneaker volt, mely mindössze 15 euróba került. Finn lapok beszámolói szerint reggel az áruházak előtt kisebb tömegek várták a nyitást, majd az első órában elkapkodták a lépőket. A cipőkből online is lehetett vásárolni, az ottani készletek még ennél is hamarabb, percek alatt elfogytak, egy ponton pedig még az oldaluk is lehalt a nagy érdeklődéstől. A roham még a Lidl-t is meglepte, pedig több tízezer párral készültek rá országszerte. A futó és lifestyle cipők stílusát idéző sneaker kék-sárga-piros színkombinációban készült el, a nyelvén a Lidl köralakú logója látható.  

Ezután jogosan tehetjük fel a kérdést, miért volt ekkora a hype a Lidl cipői körül, pláne úgy, hogy a minősége még szemre is hagy némi kivetnivalót maga után. Egyrészről az olcsósága miatt vitték, hasonlóan a 2011-es nagy magyarországi Tesco Fila-táska mániához, másrészről ironiából és poénból akarta sok mindenki beszerezni a lépőket. A trendre még a helyi hírességek is ráugrottak, a finn rapper, Elastinen és Kiira Korpi műkorcsolyázó is posztoltak a sikeresen megszerzett cipőikről az Instagram oldalukra, míg a finn streetwear közösség, a HYPEND a Facebook csoportjukban szervezték meg a nagy vadászatot.

Küzdelem a Lidl sneakerekért egy finn boltban
A csütörtöki sold-out nap után nem kellett sokat várni arra, hogy a cipők feltűnjenek a használtpiacon, átlagosan 120 eurót kértek egy pár Lidl cipőért a finn t
ori.fi online piactéren, de volt olyan, aki a pofátlanul magas 800 eurót sem sajnálta elkérni a hype darabokért. Azóta kicsit normalizálódott a helyzet, most már könnyen be lehet szerezni akár 50-60 euróért is a cipőket, igaz ez még mindig négyszerese az alapárnak.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországra esetleg befutnak-e valamikor a FIRE Lidl cipők.

Forrás: tori.fi
(
mtvuutiset.fi/ Yle / Is)

Hozzászólások

Érdekes lehet