Keresés

G-Eazy sem dolgozik többet a H&M-mel

Offmedia- 2018.01.10. 13:26
7948
A The Weeknd után egy újabb zenész hátrált ki a svéd ruhamárka mögül.
Tovább duzzad a botrány a H&M körül, miután a hét elején egy "A legmenőbb majom a dzsungelben" feliratú pulcsiban fotóztak egy fekete kisfiút az új gyerekkollekció részeként. A svéd ruhaóriás azóta bocsánatot kért, és szimpla véletlennek titulálta az esetet, de így sem tudták megakadályozni, hogy a The Weeknd, akivel több sikeres kollaboráción túl vannak, felmondja az együttműködésüket.

A sorban most G-Eazy követi, aki Instagram oldalán jelentette be, hogy nem dolgozik többet együtt a céggel. A rapper pont egy hónapja jelentette be, hogy kapszulakollekció készül a H&M-mel, ez most egyértelműen ugrott. Mint írja:

"Az elmúlt hónapokban őszintén izgatott voltam, hogy a H&M-mel közösen hozhatok ki egy ruhakollekciót... Sajnálatos módon, a tegnap előkerült, felháborító kép láttán ez az izgalom elpárolgott, és úgy döntöttem felmondom a megállapodásunkat. Véletlen vagy nem, igazán szomorú és megbontránkoztató, hogy ennyi emberen átment (stylist, fotós, kreatív és marketing csapatok) a szóban forgó kép, és mindenki leokézta. Nem adhatom a nevemet egy olyan márkához, amely ezt megengedi magának. Remélem ez jó lecke volt a H&M-nek, és minden hasonló cégnek, hogy felismerjék, kulturálisan érzékenyebbek kell hogy legyenek, és támogatniuk kell a sokszínűséget minden szinten"


View this post on Instagram

Over the past months I was genuinely excited about launching my upcoming line and collaboration with @HM... Unfortunately, after seeing the disturbing image yesterday, my excitement over our global campaign quickly evaporated, and I've decided at this time our partnership needs to end. Whether an oblivious oversight or not, it's truly sad and disturbing that in 2018, something so racially and culturally insensitive could pass by the eyes of so many (stylist, photographer, creative and marketing teams) and be deemed acceptable. I can't allow for my name and brand to be associated with a company that could let this happen. I hope that this situation will serve as the wake up call that H&M and other companies need to get on track and become racially and culturally aware, as well as more diverse at every level.

A post shared by G-Eazy (@g_eazy) on

Hozzászólások