Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Horváth Cintia, a Sugarbird arca: a kezdetektől Beyoncé-ig - interjú

Horváth Cintia, a Sugarbird arca: a kezdetektől Beyoncé-ig - interjú

Offmedia- 2017.02.24. 14:19
A nyíregyházi szépség az idei trendet is elárulja: letisztult vonalak, drapp és púder
Horváth Cintia a Miss Balaton 2014 közönségszavazását már Sugarbird-lányként nyerte. Jelenleg a modellkedés mellett a Corvinus egyetemre jár. Az Off Médiának az idei trendekről beszélt, a Sugarbird-ös munkájáról, Beyoncé nagy sikert aratott választásáról,  és arról is, mi a népszerűség titka manapság. Savanyó Szintia interjúja.

Off Média: Most a Sugarbird reklámarcaként vagy ismert. Hogyan csöppentél bele a divat világába?

Horváth Cintia: A szüleim női divatárut forgalmaznak,  kiskorom óta a divat világának vonzásában nőttem fel. A családi vállalkozásnak a Sugarbirddel is van kapcsolata. Később én fotóztam otthon az aktuális ruhákat. Ezek közül az egyik képem felkerült a Fashion Is My Drug-ra, ami Facebookon egy elég nagy követőtáborral rendelkező oldal, és egy nap alatt 17 ezer lájkot kapott a képem. Erre figyelt fel a Sugarbird tulajdonosa. Felhívtak, leültünk tárgyalni és megkérdezték, hogy mit szólnék hozzá, ha lenne külön kollekcióm és ugyanolyan tagja lennék a Sugarbirdnek, mint Dukai Regina, illetve akkor még Zimány Linda, Debreczeni Zita és Bódi Sylvi. Egy álmom vált valóra, hiszen felnéztem példaképeimnek tekintettem az előbb említetteket. Ez három évvel ezelőtt volt és azóta körülbelül hét kollekcióm volt.


Off Média: Milyen feladataid vannak?

Horváth Cintia:
Először is fél évente van kampányfotózás, amit nagyon magas színvonalon csinálunk. Ilyenkor mindig az aktuális kollekciót fotózzuk profi helyszínen, sylisttal, fodrásszal, sminkessel. Aztán folyamatosan készítek street fashion képeket. Vagy fotós által, vagy ha éppen elmegyek bárhova egy barátnőmmel, akkor ő lefotóz, hogy éppen miben vagyok. Ezek felkerülnek a honlapra, illetve a Sugarbird Facebook és Instagram oldalára, valamint én is közvetítem a saját követőtáboromnak, hogy jelenleg miben vagyok. Ezzel tippet is adunk, hogy az adott ruha milyen táskával, kiegészítőkkel, cipővel kombinálható. Ezen kívül minden héten részt veszek lookbook fotózáson, amikor műteremben fehér háttér előtt fotózzuk a ruhákat, a részletekre koncentrálva. Később ezek a képek felkerülnek a webshopba.

Off Média: Mennyi beleszólásod van egy-egy kollekcióba? Te magad is részt veszel a ruhák tervezésében?

Horváth Cintia: Nincs szakmai végzettségem, én a stílusomat és az ötleteimet adom, a kollekciót a Sugarbird tervezői készítik.

Off Média: Kik viselik a ruháitokat?

Horváth Cintia: Együttműködünk stylistokkal, akik hírességeknek mutatják meg  a ruháinkat. Aki esetleg kedvet kap, megrendeli őket. Hatalmas siker volt, amikor Beyoncé választotta ki egy ruhánkat, a Citromos kollekcióból. Folyamatosan próbálunk elhelyezkedni a külföldi piacon is. Több milliós követőtáborral rendelkező modellek viselik ruháinkat, ami büszkeséggel tölt el.


Off Média: Mi a népszerűséged titka?

Horváth Cintia: Az Instagramon hatvannégyezer követőm van, úgy gondolom, hogy szeretik a stílusomat. Próbálok minél több olyan posztot kitenni, amit szeretnek a követőim. Például mit csinálunk a párommal a hétvégén, vagy éppen milyen ruha van rajtam. Imádok főzni, ezzel kapcsolatos ötleteket is szoktam adni. Élőben is be szoktam jelentkezni, így  még közelebb kerülhetek a rajongóimhoz.

Off Média:  Melyek lesznek az idei trendek, mit ajánlanál?

Horváth Cintia: Alapvetően a letisztult vonalakat és színeket szeretem. Csinos, alakhoz simuló darabokat, színben pedig a feketét, fehéret, szürkét és a púdert. A tavaszi trendben a drapp, púder, fekete, fehér színekkel és farmerrel találkozhatunk, de egy-két feltűnő szín is trendi lesz, például a kék, ciklámen és sárga. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy próbáljon meg minél letisztultabban öltözködni és ezt extrémebb kiegészítőkkel feldobni, ami lehet egy táska, öv, cipő vagy szemüveg. Visszajött divatba a neccharisnya, szakadt farmer alá, és a fűző is. A fehér edzőcipő és a bőrkabát pedig továbbra is divat lesz.HORVÁTH CINTIA

Születési hely: Nyíregyháza
Magasság: 167 centi
Hajszín, szemszín: barna
Sugarbird-modell, a Miss Balaton 2014 közönségszavazásának nyertese.


Hozzszlsok

rdekes lehet