Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Mindennapi lakberendezési tárgyak újragondolásával született meg Virgil Abloh és az IKEA közös kollekciója

Mindennapi lakberendezési tárgyak újragondolásával született meg Virgil Abloh és az IKEA közös kollekciója

Kersner Máté- 2019.10.29. 15:58
Pénteken droppol.
Két év várakozás után végre megjelenik az IKEA és Virgil Abloh sokat emlegetett, óriási hype-ot kapó közös kollekciója - írja a Paper City.

Amint az kiderült, az Off-White alapító Abloh (aki nem mellesleg a Louis Vuitton férfi részlegének kreatív igazgatója is és akit a Time magazin 2018-ban a száz legbefolyásosabb személy közé sorolt) és a svéd vállalat kollaborációjának célja a mindennapi tárgyak újragondolása. Aki egy kicsit is ismeri a Kanye West oldalán feltűnt, dj-ként is tevékenykedő dizájner munkásságát, az tudja, hogy ez az elv tervezői karrierjének és gondolkodásának alapvetése a kezdetek óta, legjobb példa erre a 2017-ben piacra került The Ten kollekció, amely igencsak kreatívan és ötletesen újraalkotott Nike lépőket (ebből egy Converse volt) tartalmazott. 

"Épp új helyre költöztél. Itt az idő, hogy olyan dolgot találj, amitől valóban jól érzed magad, ami valóban csak a tiéd. Fedezd fel a MARKERAD limitált kollekciót, amit Virgil Abloh világhírű tervezővel közösen alkottunk meg. Újragondoltuk mindennapi használati tárgyainkat – az órától a székig –, hogy bárhol otthon érezhesd magad, ha ezek vesznek körül." -áll az IKEA weboldalán. A kollaboráció célját Abloh a következőképpen jellemezte: „A kollekció lényege, hogy minőségi jegyekkel lássa el a hétköznapi tárgyainkat.” Ez pedig be is jött, ugyanis a társulás eredménye valóban jó pár mutatós, mégis minimalisztikus és ügyesen átalakított vagy új funkcióval felruházott lakberendezési tárgy lett.

 
A MARKERAD, melynek megalkotásakor törekedtek arra, hogy a tárgyak modernek, letisztultak és átlagos árkategóriájúak legyenek az eddigi információk szerint 15 darabot foglal majd magába, ebből már fény derült egy

IKEA blokkot mintázó szőnyegre (~28 500 ft), egy székre, aminek az egyik lába egy ajtóütköző (~36 000 ft), egy vitrinre (~54 500 ft), egy "TEMPORARY" felirattal ellátott faliórára (~9100 ft), egy ágykeretre (~67 000 ft), egy "WET GRASS" feliratos, pázsit hatású szőnyegre (~72 000 ft) és egy hátsó megvilágítású Mona Lisa képre, ami bekapcsolásakor fali fényként funkcionál (~24 000 ft).

De emellett kapunk még egy szürke ágyneműt, egy barkácskészletet, egy asztalt, egy tükröt és ami a legfontosabb, egy Virgil Abloh által tervezett FRAKTA táskát (az ikonikus sárga-kék IKEA-szatyor neve), ami a Pride-hónap kapcsán szivárványosba borult és amit korábban már a Balenciaga is magáévá tett. Ezen tárgyak várható bolti ára a fentiekkel ellentétben egyelőre ismeretlen.

A kollekció november 1-én, pénteken jelenik meg, kizárólag a kijelölt IKEA üzletekben, online dropról egyelőre nincs hír.

 


(IKEA / Ideal Home / Paper City)

Hozzászólások

Érdekes lehet