Keresés

  • Főoldal
  • Stílus
  • Istenkáromlással vádolják a Nike-t, mert az Air Max logóból Allah olvasható ki

Istenkáromlással vádolják a Nike-t, mert az Air Max logóból Allah olvasható ki

Szaghmeiszter Máté- 2019.01.29. 16:15
Több ezer muszlim követeli a cipők visszahívását.
Nike Air Max 720
Újabb botrányba keveredett a Nike, miután muszlimok azzal vádolják a céget, hogy Isten arab nevével (Allah) ellátott cipőket dobtak piacra.

A sportruházati céget Saiqa Noreen vádolta meg istenkáromlással, miután azt vette észre, hogy a Nike Air Max 270 cipők talpán az AIR MAX logó új változatának egy része az arab Allah szóra hasonlít. A muszlimoknál ez egy szent és sérthetetlen kifejezés, így pláne rosszul jött ki, hogy a logó a cipő talpán helyezkedik el, idővel akaratlanul bemocskolva Allah nevét.

A cipők visszahívására petíciót indítottak, mely lassan eléri a 10 ezer aláírást. A leírásban hangsúlyozzák, hogy a Nike 1997-ben, a Nike Air Bakin’ lépővel már elkövetett egy hasonló hibát, akkor egy tűzes feliratba látták bele sokan Allah nevét, a Nike a nyomás hatására végül visszahívta a cipőket. 

Az új logó amúgy nem csak a 270, de a nemrég megjelent 720 talpán is ott van, és a Nike egyelőre nem tervezi egyiket sem visszahívni, mint közleményükben írják, az AIR MAX logo stilizált változata csakis a brandet hivatott képviselni, minden máshoz való hasonlóság a véletlen műve.

(Hypebeast)

Hozzászólások