Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Itt a hivatalos Wikipédia ruhakollekció, amiben végre mindentudónak érezheted magad

Itt a hivatalos Wikipédia ruhakollekció, amiben végre mindentudónak érezheted magad

Kersner Máté- 2020.03.18. 15:46
Tömény tudás a testen.

A 2012-ben alapított, párizsi székhelyű francia Études nevű brand nemrég rántotta le a leplet számos izgalmas társulásról a saját 2020-as tavasz/nyári kollekciójából. A kollabokat felvonultató videóban ott találjuk a New York-i pop-art-és graffiti legenda, Keith Haring nevét és a modern ipari formatervezés berlini nagyágyúját, a New Tendency-t, de mindez eltörpül amellett, hogy a francia márka

mindannyiunk digitális enciklopédiáját, a gyors netes információkeresés első számú  - és néhány helyzetben utolsó - bástyáját, a sokak által megbízhatatlannak titulált, ám szorult helyzetben mindenkit kisegítő virtuális tudástárat, vagyis a Wikipédiát is megnyerte magának. 

Forrás: Études

Habár a fast fashion és a pólónyomtatós cégek világában már bevett szokás volt a kissé edgy, szótáras-enciklopédiás-definíciós felsők (lásd: itt) gyártása, hivatalos kollaborációt még egy ruhamárka sem szállított a Wikipédiával. Külön pozitívum, hogy a kollab nem merül ki pár ugyanolyan mintás, a két cég logóját fantáziamentesen összemixelő göncben, holott az elmúlt évek felhozatalát látva sajnos ez a tendencia, elég néhány Bape vagy Supreme kollekciót említenünk, de a nemrég droppolt One Piece x Kappa kollaboráció is tökéletes példa arra, milyen snassz és egykaptafa ruhák készülnek a kreativitást és eredetiséget sokszor nélkülöző és az ötlettelen sorozatgyártás hibájába eső streetwear-óriásoknál. 

Ehhez képest üdítően hat az Études húzása: noha a párizsi brand ugyanúgy legyártott pár definíciós és lógóötvözős ruhát (a mutatós és tényleg különleges ingek mellett), a látvány sokkal frissebb, letisztultabb és stílusosabb lett. 

A társulás magába foglal négy pólót, két kapucnis pulóvert, egy rövidnadrágot, két inget és két baseball sapkát is, a közös kollekció témáját adó "Diffusion/Illusion" felirat pedig többször is megjelenik a darabokon. 

"Az Études kollekció emlékeztet minket arra, hogy a Wikipédia maga sokkal több, mint puszta technológia." - magyarázta a kollab kapcsán Zack McCune, a Wikipedia Foundation brandigazgatója.

"Az oldal a kultúránk nagy becsben tartott része: egy élő rendszer, amely a tudás örömét a világ minden részére kiterjeszti. Nagyszerű azt látni, hogy az Études kollekciója a divatba is beemeli a Wikipédiát, ezzel hordhatóvá téve az információink esztétikáját."

A kollekció darabjait itt lehet megvásárolni, az árak 75-és 300 euró közt mozognak. Fontos kiemelni, hogy az Études a befolyó összegek nagy részét a Wikimedia Alapítványnak adományozza. 

Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études
Forrás: Études

(via)

Hozzászólások

Érdekes lehet