Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • A ‘90-es évek sportos, retrószláv esztétikájával hódít a Kappa tavasz/nyári kollekciója

A ‘90-es évek sportos, retrószláv esztétikájával hódít a Kappa tavasz/nyári kollekciója

Kersner Máté- 2018.03.02. 09:00
2685
A “BLUEPRINT” és a “BANDA” kampány friss darabjai

Forrás: Kappa
2018-ban a divatvilág chunky sneakerekkel, sportosan elegáns, elvetemült formákkal és mintákkal operáló dresszekkel és természetesen szabadidőruhákkal lesz tele. Egy olyan korban élünk, ahol szívbaj nélkül kombinálhatunk melegítőket magassarkú cipőkkel, és ahol a promóció mibenléte gyökeresen megváltozhat: a kifutók helyét lassan átveszi az utca, a közönség pedig paparazzi fotókon csekkolhatja a brandek aktuális megjelenéseit.

Egy olyan éra ez, ahol a régi sportmárkák egy kiemelkedően újító és bátor tervező-influencer-fogyasztógeneráció felvilágosult ízlésének hála szerves részét képezik a hypebeast kultúrának. A Champion feléledt és nagyobb figyelmet kap, mint valaha, a Fila fontossága is egyértelműen látszik (Fendi - Fila homage), az új indulónak számító orosz Gosha Rubchinksy pedig kiemelkedő hozzáértéssel és stílusossággal exportálja Oroszországból a tracksuit-gazdag szláv divatot és focimeztrendet. A következő a helyzet a Kappával is, amiről röpke másfél évvel ezelőttig senki nem gondolta volna, hogy a streetwear öltözködés egyik visszatérő, forradalmi vintage-királya lesz.

A csíkos Adidas melegítők mellett a függőleges irányban logóval ellátott Kappa nadrágok és felsők a nagyközönségre és a rapperekre is egyaránt domináns erővel kezdtek hatni, mára pedig minden fontosabb divatlap és magazin figyelemmel kíséri az olasz márka pillanatnyi nosztalgiadózist kínáló kampányait.

BANDA

Az itt érvényesülő sziluettek és színkombók mind ügyesen maxolják ki a retrófaktort, a türkiz-babakékkel mégis hozva egy üdébb, innovatív hatást. A gigantikus márkajelzés alkalmazása eddig nem volt jellemző a Kappa arculatára, a BANDA-t viszont alapjaiban ez határozza meg, a baggy külső pedig csak méginkább oldschool benyomást kölcsönöz az egyébként helyenként modern vonalvezetést alkalmazó ruhadaraboknak. A pulcsikat, dzsekit, pólókat, nadrágokat és egy narancssárga passzoló szettet tartalmazó kollekció ma droppol Harajukuban, Tokióban, az internetes rendelés lehetősége pedig március 10-étől lép életbe. 

Forrás: Kappa
Forrás: Kappa
Forrás: Kappa

BLUEPRINT

A BANDA után két nappal beharangozott BLUEPRINT egy fokkal letisztultabb, visszafogottabb és elegánsabb dizájnnal csábítja az érdeklődőket, nagy inspirációt merítve a 90-es évek sportkollekcióiból, minimális hasonlóságot mutatva a feljebb hivatkozott Gosha cuccokkal. A kor esszenciája főként az anyagokban keresendő: a darabok összetételét többek közt szivacs, frottírszövet és zsenília adja, és nem utolsó sorban központi szerepű az örökös hatalmat birtokló farmer is. A hibátlan tesitanár-outfit előkelő elemeit találjuk itt: baseball dzsekik, kosaras -és szabadidőnadrágok, két tónusú kosaras dzsekik, és amerikai foci ihletett sortok. A lookbook fotókat, a részletes információkat és a további projekteket a Kappa Kontroll weboldalon lehet szemlézni, a megjelenési dátum pedig egyelőre felfedésre vár. 

Forrás: Kappa
Forrás: Kappa
Forrás: Kappa
Forrás: Kappa
Forrás: Kappa
 
(Hypebeast)

Hozzászólások