Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Környezetbarát kollekcióra társult a The North Face és a National Geogpraphic

Környezetbarát kollekcióra társult a The North Face és a National Geogpraphic

Kersner Máté- 2019.06.19. 18:37
1950 óta több mint 8 milliárd tonna műanyagot termeltünk. Ezt a számot 2050-re már 34 milliárdra jósolják, egyszóval közel sincs túl biztató helyzetben a világ. 2015-ig ennek a töménytelen mennyiségű műanyagnak csupán a 9%-a lett újrahasznosítva.

Hogy ezt megváltoztassa és ha egy kicsit is, de jobbá tegye a kritikus állapotokat és részt vállaljon a klímaváltozás elleni harcban, a The North Face a közelmúltban olyan divatóriás társaihoz csatlakozott, mint az óceáni hulladékból cipőt kreáló adidas és Parley, és társult a National Geographic-kal. 


Így született meg a limitált kiadású "Bottle Source" névre hallgató kollekció, teljes egészében upcycled műanyag felhasználásával. A recyclinghoz, avagy az újrahasznosításhoz képest az upcycling technika egyfajta értéknövekedéssel jár. Tehát ha ehhez az eljáráshoz nyúl egy adott cég, akkor végső soron olyat alkotnak egy alapból szemétnek tekintett anyagból, mely értéktöbblettel bír, erre jó példa a bőrmaradékokból készített táska, vagy a PET palackból készített ruha is - írja a Greenfo.hu.

A letisztult kapszulakollekció érdekessége, hogy a darabjait amerikai nemzeti parkokban - például a Yosemitében, a Great Smoky Mountainsben és a Grand Tetonban - és egyéb nyilvános helyeken elszórt műanyagok felhasználásával hozták létre. 

A fehér és fekete színű göncöket kínáló kollaboráció egy kapucnis pulóvert és egy rövid-és egy hosszúujjú pólót foglal magába, a ruhákon a hangzatos "WASTE IS OVER" felirat olvasható az együttműködő cégek logója mellett. A North Face a bevételeket nemes célra fordítja, mégpedig a következő módon: minden eladott darab után egy dollárt fognak utalni az 1967-ben alapított, washingtoni székhelyű, nemzeti parkok védelmére szakosodott National Park Foundationnek. 
Forrás: Hypebeast / The North Face
Forrás: Hypebeast / The North Face
Forrás: Hypebeast / The North Face
Forrás: Hypebeast / The North Face
Forrás: Hypebeast / The North Face
Forrás: Hypebeast / The North Face


A termékek ára 35 (~10 ezer forint)-és 60 dollár közt mozog, mától pedig be is szerezhetjük őket innen.

(Hypebeast)

Hozzászólások