Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Műlábbal élő gyerekmodell a New York-i divathét ünnepelt sztárja

Műlábbal élő gyerekmodell a New York-i divathét ünnepelt sztárja

Kersner Máté- 2019.09.11. 19:34

Szeptember hatodikán startolt el a fashion univerzum egyik legfontosabb eseménysorozata, a 2020-as New York-i divathét, melyen a soron következő tavaszi és nyári darabjaikat mutatják be az egyes márkák és tervezők. A divathét még a végéhez sem ért, a közönség viszont máris egy emberként kedvencévé választott egy modellt, mégpedig a

csupán 9 éves, műlabbal élő Daisy-May Demetre-t.

Ahogy az Index is kiemeli, a divatvilág berkein belül (legyen az a fast-vagy épp a high fashion világa) jó ideje törekednek arra, hogy az etnikai, vallási, társadalmi sokszínűséget valamiképp reprezentálják, így teret adva a sérült embereknek is. Így tett többek közt a Lulu et Gigi nevet viselő, igencsak fancy, kislány fronton ilyen, kisfiú fronton pedig ilyen ruhakölteményeket produkáló brand is, akik modelljüknek választották Daisy-t. 

Daisy-May Demetre a Lulu et Gigi kifutóján
Forrás: New York Post
A lány azzal, hogy ma a New York-i divathéten sétált, történelmet írt, hiszen ő az első gyerek, aki dupla amputáltként ment végig az eseménysorozat alatt a kifutón.

A birminghami Daisy-May Demetre majd 8 éve közlekedik művégtagokkal: csupán 18 hónapos volt, amikor egy születési rendellenesség következtében az orvosok úgy döntöttek, hogy mindkét lábát amputálják. Ennek ellenére teljes értékű életet él, apukája, Alex Demetre büszkén nyilatkozott róla a CNN-nek: “A lányom inspirál azzal, hogy megmutatja, kicsoda is ő valójában. Az életét mosollyal az arcán éli és rendkívüli dolgokat visz véghez. Legyen szó a modellkedés mellett táncról, vagy éneklésről, ő mindenben különleges."

 

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a fiatal divathéten szerepel: Daisy már a londoni gyermek-divathéten is sétált, szintén a Lulu et Gigi manökenjeként, és olyan márkáktól is kapott már megkeresést, mint a River Island, vagy az arculatukban a diverzitást határozottan képviselő Nike.

Demetre szeptemberi diadalmenetének ezzel még nincs vége, a hónap végén Párizsban, az ottani divathéten lesz legközelebb látható. 

(Index / CNN)


Hozzászólások

Érdekes lehet