Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Neil tuti, hogy ebben szállt volna a holdra: érkezik a NASA és a Vans közös kollekciója

Neil tuti, hogy ebben szállt volna a holdra: érkezik a NASA és a Vans közös kollekciója

Kersner Máté- 2018.10.30. 10:02
Houston, intergalaktikus kollab a láthatáron!

Forrás: Highsnobiety / Coutie
A Vans évről évre újabb és újabb váratlan és izgalmas együttműködésekkel rukkol elő, amiket a nagyközönség rendre imád: csak hogy az idei palettát nézzük, a szuperhősfilm-hullámot meglovagolva nagyot gurítottak a Marvellel, aztán elnyerték a vásárlók szívét a kreatívan szép Van Gogh-kapszulával is.

Most a sci-fi őrületre ráhajtva a Nasával ugrottak össze, hogy ne csak a fast fashion -és Tumblrgirl-orientált pólókon, pulcsikon és bombereken, hanem már cipőkön és egyéb kiegészítőkön is ott viríthasson az űrkutató vállalat logója.

A társulás híre óriási érdeklődést kiváltva idén áprilisban röppent fel először, amit aztán később a Vans is megerősített. A különös kollabra végül őszig kellett várnunk, így a kaliforniai cég lett a második, aki 2018-ban, Heron Preston után az államokbeli ügynökséggel dolgozhatott ruhadarabokon.

A kollaborációhoz magától értetődően a legnépszerűbb lépőit, vagyis az Old Skoolt és a Sk8-Hi-t válaszotta a brand, megtartva azok eredeti külsejét és jól ismert vonalvezetését, kis extrákkal színesítve az összképet. A “Space Voyager” Old Skoolok full fehér és bronzos, “Firecracker” színállásban debütálnak, míg a megerősített külsejű, masszívabb talpú Sk8-Hi 46 MTE DX-ek fehér és fekete colorway-ben látnak majd napvilágot. 

A történet itt még nem áll meg, ugyanis a tervezőgárda tagja az asztronautának készülő kisgyerekekre is gondoltak, és egy fekete mini Slip-Ont is kínálnak nekik, egy másik, cipzáros Sk8-Hi-jal kiegészülve. Emellett egy dzsekit, plusz egy kézi-és hátitáskát is várhatunk, előbbit a már említett vöröses, utóbbit szürkésfehér színben.

Az Old Skool sarokrészén tépőzáras, könnyen eltávolítható és felrakható amerikai zászlók találhatóak, a nyelven pedig az oldalt elhelyezett NASA branding mellett a “Shutter Mission” felirat látható, utalva a hivatal ‘80-as években megkezdett, 2011-ben befejeződött Space Shuttle, vagyis űrrepülő/űrsikló küldetéseinek megnevezésére. 

A 100 eurós/dolláros árkategóriába eső darabok november 2-től lesznek beszerezhetőek a Foot Locker európai üzleteiben, és olyan különböző kiválasztott viszonteladóknál, mint például a Coutie.

(JustFreshKicks / Highsnobiety)Hozzászólások

Érdekes lehet