Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Komplett kollekcióval tiszteleg a Supreme a Velvet Underground előtt

Komplett kollekcióval tiszteleg a Supreme a Velvet Underground előtt

Kersner Máté- 2019.09.17. 18:04
Felfedte újabb “kollaborációját” a Supreme, a márka ezúttal a legendás New York-i avantgárd rock együttes, a The Velvet Underground előtt tiszteleg.

Van is miért, hiszen az 1965-től 1973-ig aktív, egy újraegyesülést (1992-1994) is megélt zenekar olyan mértékű hatást gyakorolt a rockzenére, amilyenre nem sokan voltak képesek a történelem során. Az öt stúdióalbumot jegyző Velvet habár kereskedelmi szempontból a saját korában még nem tudott túl sok sikert felmutatni (ettől függetlenül már ekkor nagyon népszerűek voltak), a későbbi generációk punk,-alternatív-és hard rock előadói mind-mind inspirálódtak a Lou Reedék által megalkotott, avantgárd elemekkel tarkított art-és kísérleti rockból.

A banda Andy Warhol ajánlására egy LP erejéig összeállt a német származású énekesnővel, Nicóval, ennek eredménye lett az azóta kultikussá és ikonikussá vált The Velvet Underground & Nico nevet kapó bemutatkozás, mely 13. helyen szerepel a Rolling Stone magazin Minden idők 500 legjobb albumának listáján és az 1001 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz című könyvben is, és melyről a HVG teljesen jogosan a következőt írta: "Ha nem lett volna, másképp nézne ki a rock and roll története."Lévén, hogy tősgyökeres New York-i márkakáról van szó, a Supreme úgy gondolta, ideje leróni a tiszteletet a Nagy Almából útjára induló zenekar előtt, ehhez pedig egy egészen korrekt, meglehetősen vintage-beütésű kollekciót rittyentettek össze. A Supreme szerencsére nem ment le H&M-be, és egy picivel kreatívabban járt el a tervezésnél, épp ezért sem az Andy Warhol által rajzolt, a zenekar debütalbumának (a fent hivatkozott The Velvet Underground & Nico, 1967 - a szerk.) borítójáról jól ismert banán van a felsőkön, hanem az imént említett korong hátoldalán szereplő fotók és a lemez tracklistje.

Természetesen az 1970-es Loaded pirosas-füstös-metróaluljárós coverje mellett, amit a készítők szintén átvettek és ingre nyomták, de ott van még Nico is, akinek arca külön kapucnis pulcsin tűnik fel, az együttest ábrázoló bájos gyerekrajzokról meg már nem is beszélve.A kollab ingeket, pólókat és kapucnis pulóvereket foglal magába, utóbbiakat fehér, fekete, piros, kék, sárga, barna és türkiz színekben találjuk meg. A kollekció most csütörtökön, azaz szeptember 19-én jelenik meg, a Supreme brooklyni, New York-i, Los Angeles-i, párizsi és londoni üzleteiben és persze online. Japánban szokás szerint két nappal később, 21-én droppolnak a darabok.

(Képek forrása: Supreme / Hypebeast)

Lou Reed, a zenekar frontembere, a szólóban is legendás zenész egyébként 2009-ben már - Kate Moss, Morrissey, Mike Tyson, Nas és sok más neves alak mellett - Supreme pólóra került egyszer, az éppenséggel így mutatott:

Hozzászólások

Érdekes lehet