Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Szivárványszínű giccs-orgia levágott fejű Jared Letóval, meglepően visszafogott Kanye Westtel, Katy Perry csillárral és Kim Kardashian nemlétező derekával

Szivárványszínű giccs-orgia levágott fejű Jared Letóval, meglepően visszafogott Kanye Westtel, Katy Perry csillárral és Kim Kardashian nemlétező derekával

Kersner Máté- 2019.05.07. 18:41
Ilyen volt a 2019-es Met Gála.
71. alkalommal is megrendezésre került a divatvilág legfontosabb eseményeként számon tartott Met Gála, a luxusban fuldokló, parádés sztárok extravagáns sztárparádéjaként is definiálható rendezvény, melyet évről-évre kifejezetten szórakoztató végigkövetni, legfőképpen a meredekebbnél meredekebb outfitek miatt. 

A tradíció szerint minden alkalommal előre megadnak/meghatároznak egy adott tematikát az eventre, a jelenlévőknek pedig ehhez kell igazítaniuk az éppen aktuális ruhakölteményeiket. Tavaly az egészen bizarr, "Mennyei testek: divat és a katolikus képzelet" téma köré szerveződött a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban tartott, Anna Wintour Vogue-nagyasszony által életre hívott esemény.

A Vatikánnal közösen megszervezett, keresztény áhitatban úszó mennybemenetelen ott volt I.Rihanna pápa, a vámpírdomina Bella Hadid, a fehér ruhás bérgyilkos pap Diddy és udvaribolond fia, Sean Combs, az elnagyolt szárnyakkal földreszállt angyal, Katy Perry és a fekete Madonna is. Meg persze még nagyon sokan mások, glóriákkal, koronákkal és csillivilli fejdíszekkel - a sajtó röhögött, értetlenkedett és ámult, a közösségi média pedig tonnaszám termelte a mémeket. 

Forrás: GQ / Dimitrios Kambouris / AFP


Aztán gyorsan el is telt egy év, és ahogy tavaly, úgy idén is vettem egy nagy levegőt, majd elkezdtem átpörgetni a Vogue összes, '19-es Met-szettet felvonultató galériáját, hogy újfent látleletet adjak arról, mi is zajlott a minap a Nagy Alma szívében található fashion-fellegvárban.

A tematikánk: camp stílus, és Susan Sontag, amerikai író-filmrendező-aktivista 1964-ben íródott esszéje, a Camp: Notes on Fashion. Hogy mégis milyen az a camp, és miféle elemekből tevődik össze? A 444 és a Velvet előttem már tökéletesen kiemelték: a campre az ironikus túlzás, a parodisztikus extravagancia, a színpadiasság és a szándékos eltúlzottság mellett a vulgáris megjelenés jellemző, úgy, hogy mindez mégis egyfajta ártatlansággal keveredik. 

Ahelyett, hogy megpróbálnánk értelmezni, inkább lássuk, hogy miként mutatkozott meg a gyakorlatban, és hogyan sikerült átültetni a campet a valóságba, mi több, százezreket-milliókat érő, brutális ruhákba. Mialatt a hosszú képsorozatot szemléljük, rájöhetünk, hogy miért ír mindenki arról az idei Met kapcsán, hogy a résztvevőknek, mi több, a tervezőknek eléggé elgurult a gyógyszerük. 

Pamacs Kylie:
Pamacs Amber Valetta:
Kim Kardashian és a nemlétező csípő, avagy a legszorosabb fűző esete:
Tommy Hilfigerék amerikásba:
Gaga és a gigaruha:
Para maszkos Ezra Miller:
Katy Perry mint csillár:
Katy Perry mint burger:
A Gucci-pápa Alessandro Michele:
Michael Kors stílszerűen Michael Kors göncben Gigi Hadiddal:
Szárnyaló férfiak:
Pink #couplegoals:
Cardi B és egy újabb gigaszoknya:
Kékség:
YEEHAW:
Lábnap:
Travis Scott és a futurisztikus Dior dressz:
Kanye  és a 43 dolláros Dickies kabát:
Prada dzsekis, konszolidált Frank Ocean:
És végül, de nem utolsó sorban A$AP Rocky:

Hozzászólások