Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

Travis Scott bebizonyította, hogy lehet jó new school rap koncertet adni

Szaghmeiszter Máté- 2016.08.12. 21:21
6551
Még Budapesten is.
Tudom, hogy ebben az országban az a konszenzus a rap zenéről, hogy amióta 2Pac meghalt, azóta a stílus is halott és mindenki aki próbálkozik, az csak a pénzért csinálja a cirkuszt, nulla mondanivalóval és bár ez egyértelműen baromság, sajnos ezt a véleményt a new school koncertek nem igazán tudták megfordítani. 

Pedig a new school rap zene igen is rétegelt, tud okos, vicces, szexi, vagy akár menő is lenni, de tény, hogy ez élőben nálunk sokszor úgy nézett ki (egy-két underground kivételtől eltekintve), hogy a rapperek leszálltak a repülőről, elszívtak pár jointot majd adtak jobb esetben egy borzalmasan hangosított, rosszabbik esetben pedig egy hakni színvonalú koncertet. Travis Scott első magyarországi fellépésével bebizonyította, hogy ezt másképp is lehet.

A legfurább az egészben, hogy semmi különleges nem történt a koncerten. A vetítésben egyszerű vizuálok voltak, égő kocsikkal, szirénákkal, teliholddal, nem voltak szokásos, és egyben felesleges klisék, mint a közönség leguggoltatása, vagy a "lássuk melyik oldal tud hangosabban üvölteni" típusú baromság. Még vendégrapperek se voltak, akik kisegítették volna Travist, csak ő és egy dj volt a színpadon, de az energia és a punk attitűd így is nagyon hamar átszállt a közönségre, ugyanis már a harmadik számnál circle pit alakult ki, amit Travis le is reagált gyorsan egy "szép, pogózzatok csak" típusú laza kommenttel, pedig megtehette volna azt is, hogy erőltetetten gerjessze a pogót, hogy ezzel palástoljon egy unott koncertet, mint sok másik előadó. Még az sem érdekelte, hogy egy best of koncertet adjon a legnagyobb slágereiből (pl. nem volt a Skyfall), helyette inkább azt játszotta amihez kedve volt, ráadásul röviden, ami ebben az esetben nem lehúzásnak, hanem összeszedettségnek tűnt. 

Ez így leírva lehet nem hangzik az év koncertjének, vagy akár csak egy sima jó koncertnek, de a legtöbb előadó annyira rá van feszülve arra, hogy a közönségnek nyújtson valamit, hogy közben elfeledkezik arról, hogy akkor működik a hangulat, ha közben ő is jót bulizik, még akkor is, ha ez néha azzal jár, hogy egyesek "nem értik".

Hozzászólások