Keresés
5O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)

4 és fél dolog, amit eltanulhatna a Snapchat az Instagram Storiestól

Szaghmeiszter Máté- 2016.10.03. 18:54
1856
Még mielőtt teljesen letarolják.
Már több mint két hónap telt el azóta, hogy az Instagram p o f á t l a n u l lemásolta a Snapchatet és a maximális elérés érdekében a saját applikációjába építette azt, "Instagram Stories" néven. Igen a posztok itt is eltűnnek 24 óra után, igen itt is lehet rajzolni, írni (és hamarosan matricázni) a képekre és a videókra és igen itt is mindenki élete cenzúrázatlanabb pillanatait osztja meg. Pont amiért megszerettük a Snapchatet.

Annak ellenére viszont, hogy a mostani állapotában az Insta Stories egy kiherélt verziója mesterének mégis vannak olyan dolgok, amiket már a kezdetektől fogva jobban csinál és ebből érdemes lenne tanulniuk a Snapchat fejlesztőinek. Itt az idő tehát, hogy lopjanak ők is. 

Kellenek a különböző ecsetek

A Stories az indulásakor iszonyat büszke volt rá, hogy nem egy, nem kettő, hanem rögtön három különböző ecsettel startol. A sima mellett egy filctollas és egy neon ecsettel is összebarmolhatjuk a képeinket, ami lehet elsőre nem tűnik  akkora újításnak, de a kipróbálásuk után nehéz visszamenni a Snap unalmas ceruzájához. Az ecset színének kiválasztása szintén felhasználóbarátabb a Storiesnál, mivel a Snapchat nehézkes csúszkáján kínszenvedés színt választani, így sokszor inkább ráhagyom, hogy "jó lesz a piros is, nem szenvedek tovább".

Nem hülyeség algoritmus alapján rendezni a posztokat

Ez a pont jelenleg is vita tárgya, hogy előny vagy hátrány, de azért ne hagyjuk ki. A Snapchat időrendi sorrendben dobja ki a posztokat, a Stories viszont csak 4 (és fél?) barátunk posztjait tudja megjeleníti, mivel nincs elég hely többre a horizontális elhelyezés miatt. Ez viszont azt jelenti, hogy muszáj volt algoritmust használniuk, különben félő volt, hogy az emberek nem fognak eleget kattintani a Storiesra.

Az algoritmusok, melyek eldöntik helyettünk, hogy mi érdekes számunkra és az alapján állítanak fel egy sorrendet mindig vitát szülnek, de van rá indokom, hogy miért lenne a Snapnél is hasznos: a visszacsatolás miatt. Mivel nem lehet likeolni se kommentelni ezért a posztok megnézése az egyetlen visszacsatolás amivel lehet jelezni, hogy: "Hey tetszik amit csinálsz, így tovább tesókám!". Ha bevezetnék az algoritmust, akkor elég lenne csak az első 5-6 embert végigpörgetnem, mert tudnám, hogy az utánuk lévők már nem annyira érdekesek. De azért őket is szeretem ❤️.


Nem indul el automatikusan a hang videóknál

Nem egyszer fordult velem elő, hogy ülök az irodában és remegő kézzel kattintok egy snappre, reménykedve, hogy nem egy sivítozó lány lesz benne, aki azt kiáltja egy buliban: "Wohoooooo igyunk mééég!", amire a kollégáim hangos köhögéssel válaszolnak. Az Instán legalább kuss van, addig amíg én akarom.

A szünet gomb + a visszafelé lapozás egy Isten áldása

Ebbe mi olyan nehéz, de most komolyan? Ezeknek alapfunkcióknak kéne lenniük, csak lopjátok le és kész!

Hozzászólások