Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Tech
  • A dél-koreaiak már gigászi mech-ekkel szállhatnának be egy esetleges III. világháborúba

A dél-koreaiak már gigászi mech-ekkel szállhatnának be egy esetleges III. világháborúba

Szaghmeiszter Máté- 2017.01.03. 16:41
Valósággá vált, amit eddig csak sci-fikben láthattunk.
Lassan nem marad semmi a "nem az én életemben megvalósuló dolgok" képzeletbeli listáján. Megfizethető VR élmény? Pipa. Élőben az egész világ számára közvetíthető nyaralás vagy buli? Pipa. Animékből ismert hatalmas ember által irányított robotok? Hát, igazából még....a fenéket nem, pipa ismét! A Hankook Mirae nevű dél-koreai cég még december végén debütáltatta a Method-2 nevű 4 méter magas és 1,3 tonna súlyú monstrumát, ami még az Avatarból sem lógna ki.

A szerkezetet azért hozták létre, hogy olyan helyeken tudjon segítséget nyújtani, ahova az emberek a robot nélkül csak életük kockáztatásával mehetnének. A cég 200 millió dollárt költött két év alatt a fejlesztésre, a mecha kinézetét pedig a Transformers, Robotzsaru és a Terminátor filmeken is dolgozó Vitaly Bulgarov alkotta meg. Ha pedig még mindig kételkednétek benne, hogy a jövő már inkább a jelen, nézzétek meg a Method-2-t mozgás közben.
A robot legnagyobb hiányossága egyelőre egy megfelelő hordozható energiaforrás, de a koreai mérnökök már dolgoznak a probléma megoldásán.

(via Engadget)

Hozzászólások

Érdekes lehet