Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Tech
  • A dubaji rendőrség máris ráment a Tesla Cybertruckra, bevennék a flottájukba

A dubaji rendőrség máris ráment a Tesla Cybertruckra, bevennék a flottájukba

Offmedia- 2019.12.02. 18:38
Akár már jövőre, pedig csak 2021-ben kezdik a gyártást.
Így nézne ki a dubaji rendőrség Cybertruckja
November végén mutatták be a Tesla első elektromos pickupját, a Cybertruckot, de a különc járgányokkal flangáló dubaji rendőrség akár azonnal rendelne belőle.

A Cybertruck egy futurisztikus cyberpunk dizájnt kapott, mellyel eléggé kilóg a sorból a pickupok piacán, pláne ha a piacvezető Ford tipikusan "klisé amerikai" platósaira gondolunk. De Elon Musk terve nem az volt, hogy besimuljon a konkurencia által diktált esztétikába, hanem, hogy pont kitűnjön onnan, ez pedig sikerült, hisz nem csak a fuvarozók, de az egész világ felkapta a fejét a különleges pickupra, miközben az ára nem kimagasló, 40 ezer dollárba fáj, kb. ugyanennyiért lehet beszerezni más brandek új pickupjait is. 

És akkor ott vannak a mémek. A Cybertruck bemutatója már magában egy nagy mém volt, hisz egy kínos bakinak köszönhetően betörték a "golyóálló" üveget, így a prezentáció alatt végig bezúzott ablakokkal volt látható Elon Musk mögött a járgány. Ezt Elon később azzal magyarázta, hogy mivel a demonstráció részeként az ajtókat kalapáccsal jól megdolgozták (ezzel is bizonyítva a Cybertruck strapabírását), meglazultak az ablakok.  Akármi is legyen az igazság az internet felkapta a fejét és azonnal szétsavazták a szokatlan, sci-fi dizájnt, még a LEGO sem bírta kihagyni, hogy ne süssön el egy poént.A LEGO ezzel a kis mini Cybertruckkal szállt be a poénkodásba
A felhajtásnak köszönhetően napokkal a bemutató után már 200 ezer előrendelésnél tartott a Tesla, de ehhez fontos hozzátenni, hogy az előrendeléshez elég volt letenni 100 dollárt, és pénzvisszafizetési garanciával bármikor vissza lehet mondani. A járgány már az első színvariánsát is megkapta, Elon Musk megerősítette, hogy fekete színben is kapható lesz a Cybertruck. 

Egyelőre mindenesetre várni kell, mivel 2021-ig nem indul el a gyártás, és addig még nagyon sok apró változtatást eszközölhetnek a dizájnon, például egyelőre hiányoznak az autó visszapillantó tükrei, ami Amerikában illegális (az európai szabályok már engedélyezik a beépített kamerás visszapillantó tükröket). 2 év múlva lévő start ide vagy oda, a dubaji rendőrség már jövőre ezzel a járgánnyal szeretne furikázni, hivatalos Twitter posztjuk szerint 2020-ban bevennék a flottájukba, és egy képpel illusztrálták is, miként nézne ki Dubaj új örző-védő autója.


A dubaji rendőrségről köztudott, hogy szereti felvágós csúcsteljesítményű modellekkel bővíteni autóflottáját, van már nekik Bugatti Veyron, Aston Martin One–77, Bentley Continental GT, három hibrid Porsche Panamera és két BMW i8 is használatban, tehát nem lenne meglepő, ha bevállalnák ezt is.

Egyelőre viszont csak gondolatban vezethetik, pont úgy, ahogy a magyar mentősök, akik az alábbi képet posztolták, ők természetesen csak viccből.(Engadget, Híradó, Index)

Hozzászólások

Érdekes lehet