Keresés

A Google megalkotta az intelligens tükröt

Fiji- 2016.02.04. 12:46
505
A Google egyik alkalmazottja olyan intelligens tükröt alkotott, amely nemcsak híreket mutat, hanem a pillanatnyi időjárást is.

A világ egyik legmenőbb vállalata alkalmazza a legjobb és legkreatívabb embereket a világon. Ezeknek a zseniknek biztosítanak arra is időt, hogy saját projektekkel foglalkozzanak.

Max Braun, a Google egyik alkalmazottja, fantasztikus ötlettel állt elő. A reggeli borotválkozás alatt szívesen olvasgatta volna a legfrissebb híreket, ezért szöget ütött a fejében az intelligens tükör gondolata. Elmondása szerint pedig nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk.Szüksége volt egy kétirányú reflexiós üvegre, egy klasszikus kijelzőre – display, egy alaplapra és egy hardverre. A felhasználói felületet rövid idő alatt leprogramozta, csak néhány száz sornyi kód kellett hozzá. Megoldotta, hogy híreket kapjon az Associated Press-től és annak érdekében, hogy tudja, milyen kint az időjárás egy Forecast-ot is feldobott. Az alkotó azt is elmondta, hogy az alkalmazások listáját később bővítené.


Ajánlott

Hozzászólások