Keresés
6O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Tech
  • A németek képesek a videojátékokat hibáztatni a müncheni mészárlásért

A németek képesek a videojátékokat hibáztatni a müncheni mészárlásért

Szaghmeiszter Máté- 2016.07.28. 16:26
577
Mindig kell egy bűnbak.

Régi hagyománya van az erőszakos videojátékok hibáztatásának, ha bűncselekményekről van szó. Amerikában már egy jó ideje felfedezték a politikusok, hogy elég egy iskolai lövöldözés után átkutatni egy 16 éves elkövető lakását és biztos előkerül legalább egy Call Of Duty DVD vagy Marilyn Manson poszter és máris lehet hibáztatni a szórakoztatóipart, ahelyett, hogy mondjuk fegyvertörvényeket szigorítanának. 

A legújabb ilyen röhejes bűnbak keresés Németországban történik épp, ahol a július 22-ei müncheni mészárlást próbálják részben a (konyhanyelven) "lövöldözős" játékok nyakába varrni.A 18 éves iráni-német elkövetőről, aki 10 ember halálát okozta egy gyorsétterem közelében, kiderült ugyanis a hatóságok hatható munkájának köszönhetően, hogy gamer volt, vagy legalábbis játszott kb 10 órát a Counter Strike nevű online FPS-el. Mert hát ugye hatalmas felfedezés, hogy egy 18 éves fiú videojátékokkal játszik, ennek felderítésére reméljük kellő mennyiségű adóforintot költöttek el. A hír hallatára azonnal elindult a károgás, a fenti képen például a Bild cseppet sem hatásvadász: "A gyilkos testvérével ellentétben nem a parkban focizott, hanem internetesen játékokban lövöldözött" címlapja látható. A politikusok sem maradhattak ki a buliból, a német belügyminiszter például sajtótájékoztatójában részben a játékokat is hibáztatta a mészárlásért.A korábban említett Counter Strike nevű játék amúgy 17 éve töretlenül sikeres és  Németországban is hatalmas rajongótáborral bír, sőt a profi játékosoknak szervezett rendezvényt a tévében is közvetítették. A ProSieben viszont most bejelentette, hogy a történtek fényében leveszik a műsorról az ELeague showját. 

Úgy tűnik, hogy míg a párizsi lövöldözések után a francia emberek azonnal megüzenték a világnak, hogy feleslegesen próbálja bárki is támadásokkal elvenni a keleti világ által hedonizmusnak titulált életmódjuktól a kedvet, addig a németek még egy helyben született, elmebeteg és rasszista kölyök miatt is már a kukát keresik ahova kidobhatják a saját szabadságukat.

(esport, thescoreesport, espn)

Hozzászólások