Keresés


Amerikában már Fortnite oktatókat fogadnak egyes szülők a gyerekeiknek

Szaghmeiszter Máté- 2018.08.02. 13:31
Csak 20 dollár egy órányi gyakorlás.
Aki most ébredt volna egy kómából, annak biztos újdonság, hogy jelenleg a Fortnite az új World Of Warcraft, a tizenévesektől kezdve Drake-ig mindenki ezzel játszik. A battle royale game (100 karakter egymást próbálja lelőni egy hatalmas pályán, az utolsó életben maradt játékos nyer) sikerét mutatja, hogy az olyan pro játékosok, mint Ninja is dobták a korábban nyúzott Call of Duty-t, és inkább Fortnite-ra gyúrták ki magukat, hogy utána streamelés közben százmilliókat kaszáljanak, eközben a 9 évesek már nem Minecraft videókat gyártanak, hanem a Fortnite addikciójuk miatt mennek rehabra. És akkor arról a srácról nem is beszéltünk még, aki még egy tornádó tombolása közben sem tudta letenni a játékot.

Egy dolog viszont játszani valamivel, és egy másik kifejezetten jónak lenni benne. A Wall Street Journal írása szerint ezt egyes amerikai szülők is tudják, akik bármit képesek megtenni azért, hogy a gyerekük előrébb jusson a virtuális térben. Itt jönnek a képbe a hivatásos Fortnite oktatók, akik 20 dolláros órabérben fejlesztik fel kuncsaftjaik Fortnite tudását. "Nagy a nyomás, hogy jó legyél ebben a játékban, képzelhetitek mi mehet az iskolában a gyerekek közt" - magyarázta egy szülő, Ally Hicks a lapnak, hogy miért bérelt fel 50 dollárért egy oktatót a tízéves fiának. Egy másik szülő, Euan Robertson már inkább a gyereke boldogsága miatt fordult szakemberhez. "Azt szeretném, hogy kiemelkedő legyen abban, amit ennyire élvez csinálni" - mondta.

De nem csak gyerekek, hanem felnőttek is igénybe veszik a szolgáltatást, JD Giles például nem csak a gyerekeinek, de igazából magának is bérelt egy oktatót. "A fiaim és a barátaik körében nőtt a presztízsem, igaz a lányom és a feleségem kinevetett" - mesélte.


Magyarországon egyelőre nem tudni hasonló szolgáltatásról, szóval hajrá, itt a piaci rés.


Hozzászólások