Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

Az Apple lecserélte a pisztoly emojit egy vízipisztolyra

Szaghmeiszter Máté- 2016.08.02. 12:28
1145
Egy apró véleménynyilvánítás?
Gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy ne hallanánk vagy Európából vagy az USA-ból olyan híreket, melyben a "lövöldözés" szó szerepel. Habár hozzátartozik az igazsághoz, hogy az információáramlás sokkal nagyobb, mint valaha volt, így aztán könnyebben eljutnak hozzánk a világ borzalmai, mint korábban, de tény, hogy mostanában egyik tragédia követte a másikat.

Ezt a jelenséget az Apple is érezheti, ugyanis a szeptemberben érkező iOS frissítésben lecserélik a revolver emojit egy ártatlan kis vízipisztolyra.  

Erre itt
De nem ez volt az egyetlen fegyverellenes lépése az amerikai tech óriásnak. A lehetséges emojik listájából például kihúzatták a "puska" emojit, ezzel a lépéssel amúgy a Microsoft is egyetértett. Nevezhetjük cenzúrának, de az Apple valószínűleg inkább csak egy barátságosabb környezetet akar teremteni a platformján, amihez magáncégként teljesen joga van. Sajnos ezzel viszont a "fejbe lövöm magam akkora hülyeséget mondtál" reakciót el is felejthetjük, mert vízipisztollyal már nem lesz ugyanolyan.


(Engadget)

Hozzászólások