Keresés
6O
Budapest
2017.11.23., csütörtök (Kelemen, Klementina)

Bionikus kezet kapott egy kisfiú

Offmedia- 2015.12.14. 13:15
335
Egy 3D-s nyomtató csodákra képes.


Lucas Abraham egy normális amerikai kissrác. Annyiban különbözik társaitól, hogy jobb keze nem fejlődött ki teljesen, így ő mindig is hátrányban érezte magát. Amióta az eszét tudja, szeretett volna egy olyan eszközt vagy egy olyan kart, amivel megkönnyítheti a mindennapjait. A kívánsága most valóra vált.

A louisville-i egyetemen több hónapja azon dolgoztak, hogy elkészítsenek Lucas számára egy olyan kézfejet, amit használni tud. A hosszadalmas tervezés után egy 3D-s nyomtatónak köszönhetően Lucas megkapta az eredményt. Kimondhatatlanul boldog volt, és azt mondta, hogy talán ez a valaha kapott legszebb karácsonyi ajándéka.

Az egyetem biotechnológia-professzora, Gina Bertocci azt nyilatkozta, hogy a kisfiú keze volt az első olyan végtag, ami gyerekeknek készítettek. Elmondása szerint azért szeretik a kissrácok a nyomtatott változatot, mert így hasonlítanak a Transformersből ismert robotokra. Lucas keze olyan anyagból készült, mint a Lego kockák, így olyan színűre csinálták, amilyenre a kisfiú akarta.

 

Hozzászólások