Keresés

Eldúdolt vagy elfütyült dalra is tud keresni a Google applikációja

Szaghmeiszter Máté- 2020.10.16. 17:36
De a rendszer közel sem tökéletes.
Egy újonnan bevezetett funkciónak köszönhetően már fütyülésre és dúdolásra is tud keresni a Google applikációja, megpróbálja kitalálni melyik dalnak nem emlékszünk a címére, de az eredmény sajnos nem mindig kielégítő.

Előfordul, hogy egy keresett dalnak csak egy-egy sorára emlékszünk, ilyenkor hasznos funkció, hogy a Google, az Apple Music, és újabban már a Spotify is tartalmaz dalszöveges keresést, na de mi van akkor, mikor csak a dallam megy a fejünkben? Ilyenkor ezidáig maximum barátainkat idegesíthettük azzal, hogy eldúdoltuk nekik, hogy "tudod, az a trekk, amiben az van, hogy tü-tü-tü-tü-tü tü-tü-tü-tü-tü, vááágod?!" - de hát persze, hogy nem vágták. Most egy új frissítésnek köszönhetően már a Google appon belül is csinálhatjuk ezt, jobb esetben pedig ki is találja mire gondolunk.

A funkció használatához kattintsunk az appon belül a mikrofon gombra, majd a "Zene keresése" részre. Ezután 10-15 másodpercünk van elfütyülni, vagy eldúdolni a dalt, a mesterséges intelligencia pedig teszi a dolgát. Kipróbáltuk, és az eredmény nem túl meggyőző. Eminem "Without Me"-jét ugyan azonnal kitalálta első dúdolásra is, de egy 2Pac "Changes" csak harmadjára sikerült neki, pedig pro fütyülő vagyok. Kid Cudi rendszeresen dúdol a dalaiban, de a Reborn-t mégsem ismerte fel az app, akárhányszor futottam neki, és szintén befuccsoltak az olyan kevésbé mainstream dalok is, mint mondjuk Jackboys "Gang Gang"-je.

A bemutató videóban mondjuk biztosítanak arról, hogy a közel 1,5 milliárdos nézettségnél járó "Dance Monkey" című dalt tuti felismeri az app...hát kösz.


Hozzszlsok

rdekes lehet