Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Tech
  • Már egy algoritmus is tud Travis Scott zenéket csinálni, miután kielemezte a szövegeit

Már egy algoritmus is tud Travis Scott zenéket csinálni, miután kielemezte a szövegeit

Offmedia- 2020.02.13. 12:56
Még ha nem is olyan jó, mint az eredeti.
Travis Scott a generációink egyik legkarakteresebb zenésze, aki rengeteg embert inspirál, így nem meglepő, hogy a tech-kreatív ügynökség, a space150 is őt használta fel legújabb projektjéhez, melyben egy mesterséges intelligencia segítségével próbálták kreálni egy saját, La Flame-hatású zenét. A "Jack Park Canny Dope Man” című dal úgy született meg a Travis Bot nevű robot virtuális tollából, hogy az ügynökség tagjai Travis teljes diszkográfiáját megismertették az algoritmussal, ami ezek alapján rakott össze egy a rapper ismert dallamaira és szövegeire épülő új trekket. 

A végső dalnak amúgy nincs túl sok értelme szövegileg, de a random "It's Lit!", és hasonló ad libek, valamint a szétautotuneolt dallamvezetés néhol tényleg Travist idézik. 

"Nagyon rápörögtünk, hogy mi lenne, ha megpróbálnánk csinálni egy igazán jó Travis Scott utánzatot, szimplán mesterséges intelligenciát használva. Azért választottuk őt, mert teljesen egyedi hangzása van, és egy nagyon könnyen felismerhető esztétikája, mind zeneileg, mind vizuálisan" - mondta a space150 kreatív igazgatója, Ned Lampert az Adweeknek nyilatkozva. Ned azt is elmesélte, hogy az algoritmusnak mániája volt a kajával kapcsolatos szövegek készítése, valamiért ezt olvasta ki Travis zenéiből. 

A kész dalhoz egy deepfake technológiát használó glitchy klipet is készítettek, ami mégjobban sci-fi territoriumba helyezi a projektet. Alább lehet csekkolni, aki viszont egy igazi Travis Scott dalra vágyik, annak se kell sokat várnia, hisz pénteken érkezik egy Migos, Young Thug kollab dal.

(Hypebeast)

Hozzászólások

Érdekes lehet