Keresés
7O
Budapest
2017.11.22., szerda (Cecília)

Erről kapták az Instagram filterek a nevüket

Helstáb Laura- 2016.01.07. 12:13
449
Slumber, Ludwig, Creama… ugye, milyen furcsa neve van némelyik Instagram-filternek? Kiderült, miről nevezték el őket!

Forrás: Getty / iStock

Kevin Systrom és Mike Krieger, az Instagram alapítói meglepően hétköznapi dolgokról nevezték el a filtereket, de mindegyiknek külön története van!


Clarendon: Ez a filter egy gazdag San Francisco-i környékről, a Clarendon Heightsről kapta a nevét, amely a jó kilátásáról nevezetes.


Crema: Ez a filter világossá teszi a képeket, mintha egy vékony krémréteget kennénk rájuk, erről nevezték el.


Hefe: Bármilyen meglepő, ez egy német sör nevéből jött: a Hefeweizent Bajorországban készítik, és a búzasör szűretlen formáját jelenti. Ha elvesszük a weizent, marad a hefe, mint a filter neve, ami meleg, a sör színéhez hasonlóan sárgás árnyalatot tesz a képekre.


Hefeweizen (jobbra) - forrás: Wikipedia


Juno: Krieger berni pásztor kutyájának a neve.


Kelvin: Ezt talán kitalálhattunk: a hőmérsékletet, termodinamikát tanulmányozó brit tudósról, Lord Kelvinről nevezték el (akit meg a glasgowi Kelvin folyóról neveztek el).


Ludwig: Ezt a minimális módosításokat alkalmazó filtert Ludwig Mies van der Rohe német építészről nevezték el, akinek az volt a szavajárása, hogy a kevesebb több.


Perpetua: Név egy helyet jelöl, a Cape Perpetua az USA északnyugati partszakaszán található hegyfok, és pont olyan borongós, zöldes-kékes árnyalatú, mint a filter.


Reyes: Egy kaliforniai félszigeten, a Point Reyesnél dolgoztál ki ezt a meleg árnyalatot adó filtert.


Slumber: Krieger egyik asszisztense a szunyókáló kisfián tesztelte a filtert, innen jött a Slumber, azaz “szendergés” elnevezés.


X-Pro II: Ezt a filtert azért találták ki, hogy javítson a kezdetben gyenge minőségű mobilfotókon, és a név egy olyan előhívási technika rövidített formája, amikor a fotót egy másik filmhez való kémiai anyagban dolgozzák ki.


Valencia: Systrom San Franciscoban, a Valencia Streeten dolgozott ezen a filteren egy kávézóban.

Hozzászólások