Keresés
7O
Budapest
2017.10.21., szombat (Orsolya)

Ezekkel a játékokkal fogsz játszani az idén (és jövőre)

Szaghmeiszter Máté- 2016.06.14. 14:00
362
Egy cikkben minden, ami az idei E3-n történt.

Forrás: God Of War
Ismét túl vagyunk a világ legnagyobb videójáték expóján, a los angeles-i E3-n. A hangsúly az új játékokon kívül idén egyértelműen a virtuális valóságon volt, a Star Wars, a Star Trek, sőt még a Resident Evil új része is megkapja a maga VR élményét. Na de lássuk részletesen, ki mivel állt elő a saját konferenciáján.

Microsoft

A Microsoft egyértelműen megfelelési kényszerrel indult neki az idei shownak. Mivel az Xbox One eladásokat tekintve bőőőőőven le van maradva a PS4 mögött, így valamit muszáj volt virítani. És úgy tűnik ez a valami egy újragondolt konzol, névszerint az Xbox One S.

Az S kiadás 40%-al kisebb, mint elődje, beépített tápegységgel érkezik és a hozzá tartozó kontrollert is kényelmesebbé tették. Az alapmodell (500 GB tárhely) annyiba fog kerülni, mint most egy Xbox One, így érdemes még most megválni a régi konzoltól és upgradelni az újra. Az “új” konzol 2TB-s kiadásban is kapható lesz.

Sokakat meglepve a Microsoft bejelentett még egy(!) konzolt, méghozzá a Skorpió kódnév alatt, ez már nem csak egy szépészeti átalakítás lesz, hanem egy hardverben is erősebb darab. Igaz, a megjelenés egyelőre még messze van, 2017 karácsony.

Na de mi van a játékokkal? Volt az is, de kevés újdonsággal. Ismét láthattunk részletet a Gears Of War 4-ből, érkezik a Forza Horizon 3 open world autós játék, a Scalebound című sárkányos akciójátékból is mutattak részleteket, és persze a bomba bejelentés: visszatér a Dead Rising, zombigyilkolós móka, exkluzíve a Microsoft platformokra.

A Microsoft gyakorlatilag ráállt arra, hogy minden exkluzív játékát megjelenteti PC-re is, a Windows 10 erősítése érdekében. Így aztán, ha van egy bivalyerős számítógépünk, akkor elég kevés indok van az Xbox One vásárlása mellett. Kivéve, ha színes kontrollereket akarunk, mert most már erre is lehetőségünk lesz.

Sony

A japán cég nem fukarkodott sem az új játékokkal, sem az exkluzívokkal. Lesz új God Of War, ezúttal az északi mitológiát feldolgozva.

Művészi trailerben jelentették be a Metal Gear Solid készítőjének, Hideo Kojimanak az új játékát, melyben a Walking Dead egyik színésze lesz a főszereplő.

A PS1 éra nagy platformer kedvence, Crash Bandicott eredeti trilógiája remaket kap. Jön a Resident Evil 7 és ezúttal komolyan veszik a horrort, sőt a Playstation saját VR sisakjával is kompatibilis lesz.

Exkluzív Pókember játék készül a Sony konzolra az Insomniac Games által.

Valamint gyerekkori álmainkat is kiélhetjük az Star Wars VR játékkal, melyben egy X-szárnyút vezethetünk majd.

Ubisoft

Elég unalmasra sikerült viszont a Ubisoft konferenciája, hisz a nagyágyú Watch Dogs 2 trailere már napokkal az E3 előtt kikerült a netre, plusz igazából úgy néz ki, mint a GTA V, csak hekkelgetésekkel. De bejelentettek egy új téli extrémsportos játékot, aminek az a neve, hogy Steep, és hát persze, hogy a multira van kihegyezve, mert manapság mi nem?

Aztán itt van a Star Trek VR játék, ahol végre az Enterprise fedélzetén érezhetjük magunkat...éééés igazából ennyi, semmi más érdekességet nem mondtak.

Bethesda

A Bethesda végre mutatott játékmenetet is a steampunk-fps, Dishonored második részéből, melyben ezúttal egy női karaktert irányíthatunk.

Bejelentettek egy vadonatúj Quake játékot, ami visszatér a Quake 3 Arena féle multi feelinghez.
És ismét elővehetjük a sárkány kiáltásunkat is, mert remaket kap a Skyrim, ami picit fura egy játéknál, ami csak 4 éves, de hát pénz beszél.

EA

Ezt inkább hagyjuk is, már leírtuk a lényeget itt.

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom