Keresés
3O
Budapest
2017.11.21., kedd (Olivér)

Felmondott az UBER vezető grafikusa

Szaghmeiszter Máté- 2016.02.09. 15:00
134
Úgy tűnik túl sokan kritizálják az új dizájnt.
Az Uber nemrégiben dizájnt váltott, de nem úgy sült el, ahogy tervezték. A cég nevét egyértelműen közvetítő U betű helyett valami fura csavarkulcs, vagy Pac-Man szerű valamire váltottak, aminek valódi jelentését máig nem sikerült megfejteni.

A régi és az új


Az új logo és a rebranding azonnal rengeteg kritikát kapott. Volt, akit idegesített, hogy az új logoval nehezebb megtalálni az applikációt a telefonon, de a legtöbbeknek csak szimplán annyi volt a baja, hogy ronda. Az Ubernek amúgy azért volt fontos, hogy változtassanak, mivel egyre több szolgáltatást nyújtanak a fuvarozáson kívül, és ezt egy könnyen alakítható dizájnnal próbálták érzékeltetni. Mindenesetre a negatív visszhang  annyira erős, hogy  Andrew Crow a cég vezető grafikusa a vezető felmondott. Bár konkrét indokot nem adott meg, mindenki sejti, hogy a bozalmasan sikerült arculatváltás a távozásanak igazi oka.


A legszomorúbb az egészben talán az, hogy nem is feltétlenül csak ő tehet róla. A The Verge ugyanis előző héten hozta le azt a sztorit, hogy az Uber alapítója Travis Kalanick is részt vett az átalakulás megtervezésében, annak ellenére, hogy semmilyen grafikusi előképzettséggel sem rendelkezik.

Hozzászólások