Keresés

  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Tech
  • Felvásárolná a Pornhub a Tumblrt, ezzel visszatérhetne az oldalról kitiltott pornó

Felvásárolná a Pornhub a Tumblrt, ezzel visszatérhetne az oldalról kitiltott pornó

Kersner Máté- 2019.05.04. 18:22
Üdv újra, 18+-os kontent?
Decemberben mi is lehoztuk, hogy a híresen sok felnőtt tartalommal teli Tumblr bannolta az összes pornót a platformjáról, miután gyermekpornográfiát észleltek az oldalon. A hír hallatán sokan máris temették a site-ot, aminek valójában a kendőzetlen szexualitás volt a lelke, az edgy tinilányok depis Polaroid idézetei mellett, természetesen.

A sokat emlegetett hanyatlás jóslata be is igazolódott: az AltPress tudósítása alapján márciusban közöltük, hogy a tiltás óta 30%-os csökkenéssel kellett számolnia az oldalnak, ami nem kevesebb, mint 150 millió felhasználó elvesztését jelenti. A látogatók száma 521-ről szépen lecsökkent 369 millióra, azóta pedig ki tudja, hányan hagyták még ott a mikroblog gyűjtő weblapot.

A visszaesést érzékelve gyorsan kapcsolt is a Pornhub, és mint a BuzzFeednek a napokban elmondták, erősen fontolgatják, hogy felvásárolnák a Tumblrt, így megmentve a sokak által visszasírt pornót és szabad teret biztosítva az összes, testnedvekben gazdag tizennyolcpluszos videónak, gifnek és fotónak.

Egy beszédes pólóminta Aliról
Forrás: AliExpress
A Kanye Westtel több ízben is együtt dolgozó és egy Valentin-napi mixtape-t kiadó pornó óriás érdeklődése nem véletlen, ugyanis a tulajdonoscég, vagyis a Verizon el kívánja adni a Tumblr-t, miután az nem hozta a várt bevételeket.

"A Tumblr egy biztonságos hely volt azoknak, akik fel akarták fedezni és ki akarták fejezni szexualitásukat, beleértve a felnőtt szórakoztatás rajongóit is." - nyilatkozta Corey Price, a Pornhub alelnöke e-mailben a BuzzFeednek.

"Megdöbbentő volt, hogy ilyen intézkedésekkel üldözték el az erotikus közösségeket a platformról, sokaktól elvéve a lehetőséget, hogy biztonságosan és kényelmesen férhessenek hozzá a felnőtt tartalmakhoz"* - utalva ezzel főként az LMBTQ-és egyéb szexuális közösségekre, akik sokan itt lelhettek menedékre, miután a fősodorhoz tartozó szájtok nem szolgálták ki kellően az igényeiket.

A Pornhub korábban így viccelődött Twitteren a tiltási ügy kapcsán:

Ha tehát a PH megszerzi a platformot, visszatér az erotika, ugyanakkor a felvásárlás hatására a MindGeek (a pornsite anyavállalata) még inkább kizsákmányolhatná a pornóbloggereket - fontos, hogy ez a negatív tényező is állhat a Pornhub ünnepelt PR-akciójának hátterében.


* A második idézőjelben a 24.hu fordítását közöltük.Hozzászólások