Keresés
4O
Budapest
2017.11.17., péntek (Hortenzia, Gergő)

Hány évesen kapja meg a gyerek az első okostelefonját?

Szaghmeiszter Máté- 2016.08.02. 16:29
290
Egy szakértő szerint minél később annál jobb.
Forrás: Getty/Europress
Sose felejtem el, mikor több hónapnyi nyaggatás után a szüleim végre vettek nekem egy mobiltelefont, amin nem csak, hogy elfutott a Snake nevű játék, de azokat a borzalmas MIDI csengőhangokat is megvásárolhattam az újságok hátoldaláról. 12 éves voltam ekkor.

A mai szülőknek viszont még jobban át kell gondolniuk, hogy mikor fejezik be a "Még túl fiatal vagy hozzá!" mondat ismételgetését és kapja meg a lurkó az első telefonját. Túl korán és a gyerek figyelme azonnal elterelődik az iskolai tanulásról a Pokémon gyűjtögetés felé. Túl későn és a gyerek kimarad abból a technológiai hálóból, mely az egész fiatalságot (és nem mellesleg az egész modern létünket) körülöleli.

Az amerikai piackutató cég, az Influence Central felmérése szerint manapság átlagban 10 évesen kapják meg az első okostelefonjukat a gyerekek. 2012-ben ez a szám még 12 volt. Egy internetbiztonsági szakember szerint ez a szám még csökkenhet is, méghozzá azon egyszerű oknál fogva, hogy a szülők nem szeretnék, ha a gyerekük mindig az ő telefonjukat kérné el játékra vagy chatelésre. A felmérés szerint ugyanis vannak olyan anyák és apák, akik a kölykük hetedik szülinapjára már mobilt adnak ajándékba.

A New York Times által megkérdezett szakértő szerint viszont a megoldás egy mondatban úgy foglalható össze: minél később, annál jobb. A vélemények megoszlanak ugyan, de a hozzáértők valahova a 12 és 14 éves kor közé helyezik az egészséges beszerzési időt. 

Hozzászólások

#OFFHetiKvíz

Azt gondolod, mindent tudsz Rihannáról? Lássuk!
Forrás: Getty Images
Játszom