Keresés

Így őrült meg a világ a Pokémon Go játéktól

Helstáb Laura- 2016.07.14. 00:59
581
Amerikában egy Pokémonkereső élő adásban besétált az időjárás jelentésbe, egy egyetemen három embert raboltak ki, miközben épp a virtuális valósággal voltak elfoglalva, valaki pedig már szakított is a játék miatt.
Forrás: Youtube

Ahol a játék már elérhető - USA, Ausztrália, Új-Zéland - mindenhol a telefonukba bámuló, látszólag céltalanul sétálgató emberek lepték el az utcákat, akik valójában Pokémonokat keresnek a virtuális valóságban. Az őrületet egy okostelefonra letölthető alkalmazás, a Pokémon Go váltotta ki, melyben a valós környezetünkben mászkálva fedezhetünk fel Pokémonokat, de ezek természetesen csak a játékban léteznek. A cél: minél több Pokémon megtalálása és begyűjtése, amivel a játékosok versenyezhetnek egymás között.

Az app már a piacra dobása utáni első napokban a letöltési listák élére került, és eddig nem tapasztalt, tömeges érdeklődést váltott ki világszerte. A játék, bár a valóságra épít, azonnal segít megfeledkezni arról, így fordulhattak elő azok az események, amelyeket olvasni is groteszk innen Magyarországról, ahol még nem játszik mindenki ezzel. Persze önmagában ez a játék is csak akkor veszélyes, ha az okostelefon buta emberek kezébe kerül, mint a következő esetekben.

Amerikában, a floridai WTSP 10 hírcsatornán élő adásban sétált bele egy Pokémonkereső munkatárs az időjárás jelentésbe:


Szintén az USA-ban több embert kiraboltak már, miközben a játékkal játszott: a Marylandi Egyetem kampuszán három diák kezéből ragadták el a mobiltelefont a játék közben, Austinban pedig a pénztárcáját emelték el valakinek, miközben a játékkal játszott. St. Louis-ban már egy négy tagból álló bűnbanda után nyomoznak, akik kifejezetten Pokémon Go játékosokat szemelnek ki célpontul - írja a Washington Post.

New Yorkban egy olyan bizarr eset is előfordult, hogy egy pár a játék miatt szakított: a barátnő észrevette, hogy a barátja az exe lakásán fogott el egy Pokémont, a srác pedig nem igazán tudta kimagyarázni, mit keresett ott. 

Mindez egy hét leforgása alatt történt, és a játékot már a napokban elérhetővé tehetik az európai letöltők számára is - akkor pedig itthon is elszabadulhat a Pok(émon)ol.

Ajánlott

Hozzászólások