Keresés
7O
Budapest
2017.11.24., péntek (Emma)

Káromkodásért is bünteti a Youtube a videósait

Szaghmeiszter Máté- 2016.09.01. 13:15
1303
Bassza meg!
Új közösségi irányelveket vezetett be a Youtube és ennek sok videós nagyon nem fog örülni. A változtatás lényege, hogy a videómegosztó portál csak azoknál a videóknál engedi reklámbevételt, amelyek megfelelnek az új "hirdető-barát" irányelveknek.

Az új szabályok szerint nem lehet pénzt keresni az olyan videókkal, melyek az alábbi listán szereplő dolgokat tartalmazzák:

- szexuálisan kihívó tartalom, meztelenkedés vagy szexuális humor

- erőszak, vagy durva sérülés mutatása, erőszakos eseményekről felvétel

- Káromkodás vagy más emberek szidalmazása

- drogok propagálása, használata, vagy eladás mutatása

- Problémás tartalom vagy érzékeny témák (ebbe beletartoznak a háborúk, politikai konfliktusok, természeti katasztrófák és tragédiák még akkor is, ha nem tartalmaz felkavaró képsorokat)


Az utolsó különösen érdekes, ugyanis a "problémás tartalmat" sok mindenre rá lehet húzni, ami a Youtube-nak nem tetszik és még indokolniuk se kell. Így történt ez több ismert videóssal is, például a több mint 4 millió feliratkozóval rendelkező Philip DeFranco-val, akinek legutóbbi videójánál tiltották le a reklámhasználatot, erről az alábbi videóban beszélt.

Amellett, hogy ez gyakorlatilag öncenzúrára kényszeríti az átlag videósokat (a nagy Youtube-osok megvannak a reklám pénz nélkül is), sok hírszolgáltatót is érdekes szituációba hoz, hisz hogyan lehetséges bármiféle katasztrófáról tudósítani anélkül, hogy ne szegnék meg a felállított irányelvek utolsó pontját.

Hozzászólások